Assis damer fortsätter vinna.

Assi IF- Umeå IK FF 2 - 1 ( 0 - 1 )

Gamle storlaget Umeå IK FF besökte Risögrund då 7:e omgången av Elitettan skulle avgöras. Som väntat skulle matchen bli en tuff och jämn tillställning där det inte bjöds på något direkt skönspel från något av lägren men där Assi IF lyckades få med sig alla 3 poängen.

Umeå startade 1:a halvlek mycket energiskt och fysiskt samtidigt som hemmalaget spelade lite för enkelt med lägre bolltempo och raka bollar vilket gjorde det svårt att hitta rättvända spelare som dock rättades till senare i matchen. Umeå sökte ofta längre djupledsbollar på yta på en löpande Annina Wede som blev något ensam i sina försök att vända upp. I minut 31 kom Umeå runt kanten, spelade in bollen i boxen, där de kunde skjuta in ledningsmålet vilket också blev halvtidsresultatet.

Assi IF kom ut som ett annat lag i andra rundan där man direkt tog tag i taktpinnen där man lyckades hålla spelet på Umeås planhalva. Kvitteringsmålet 1-1 kom i den 49:e minuten där Moa Öhman vände upp och placerade in bollen på ett till synes enkelt sätt. Assi utökade till 2-1 i minut 61 efter ett fint förarbete och inspel på den bortre ytan av Moa Öhman vilket Josefine Hansson kunde placera in i nätmaskorna. Då det återstod 25 minuter av matchen började hemmalaget agera tillbakadraget och tappade den fina inledningen som man hade i början av andra halvlek och där gästerna började föra matchen. Assi kunde dock mota Umeås frenetiska försök till kvittering och bärga hem alla 3 poäng.

Som sagt var det inget skönspel men inget lag kommer heller inte till Assis IF´s lya för att hämta enkla poäng. Roligt var även alla de 573 personer som hade sökt sig ut för att stödja tjejerna när det behövs som mest och som gör skillnad i tuffa lägen.