Assi krossade Kiruna.

Assi IF - Kiruna FF 5-1 (2-1) Damtruppen mot Krokum på söndag kl. 13.00 på BillerudKorsnäs Arena.

Assis herrar gjorde en mycket bra match när man besegrade serietvåan Kiruna med klara 5-1. Första halvlek började dock inte bra när Kiruna tar ledningen med 0-1 redan efter 3 minuter. Assi lät sig inte nedslås av staren och i minut 9 blir Harri fälld i straffområdet och Kåffe skjuter straffen säkert i mål. Assi är det lag som har det mesta av spelet och skapar flera fina anfall men det skulle dröja till minut 35 innan Harri kan göra 2-1 vilket också blev halvtidsresultatet. Ledningen hade kunnat vara något mål större sett till spelövertaget dessutom fick man ett mål tveksamt bortdömt efter en hörna.

Andra halvlek dominerade Assi stort och i minut 60 vinner Robin en närkamp mot deras försvarare och kan spela fram Kåffe som snyggt lobbar bollen i mål. Efter det målet gick luften lite ur Kiruna och i minuterna 68 och 69 kom 4-1 och 5-1 det första gör Felix på pass av Harri och samme passare spelar fram till Jacke som avslutar målskyttet till 5-1. Resterande del av matchen spelas i stort sett av och inget av lagen gör några större försök att ändra siffrorna. Kan Assi fortsätta på den inslagna vägen kommer man att bli en otrevlig överraskning för lagen i kommande möten.