Damlaget tog 3 nya poäng

Assi IF - Östersunds DFF 3-1 (3-0)

Dagens match blev en riktigt vindpinad tillställning där lagen i motvind hade svårt med att få grepp på bollen och spelet. Hemmalaget Assi drog det längsta strået efter att man besegrade Östersunds DFF med klara 3-1.

Assi som direkt tog tag i taktpinnen genom att ha det mesta bollinnehavet över hela första halvlek dock utan att skapa några heta lägen till en början. I minut 19 lyckades Erin Craig nicka in ledningsmålet på en hörna. 2-0 (27:e min.) kom efter att Fernanda Da Silva fälldes och straff som påföljd som hon själv säkert placerade in. Assi fortsatte att pumpa på och kunde fastställa halvtidsresultatet 3-0  i den 41:a minuten då Frida Björck slog en perfekt djupledspassning till Emelie Helmvall som med sämre vinkel och ett avslut som hon mer eller mindre vålldade in i nätmaskorna.

ÖDFF såg något tama ut där man inte fullföljde sina löpningar vilket ändå blev betydligt bättre i andra rundan där man började göra skitjobbet på ett bättre sätt.

I andra halvlek, med hjälp av vinden, kom Östersund upp mer i banan samtidigt som Assi hade det något svårt att hantera motvinden som tilltog allt mer. Assi hamnade mer i ett ”jagande” än att hamna mer rätt i positionerna vilket ändå blev bättre ju längre halvleken led. ÖDFF försökte spela fysiskt och tufft men kom inte riktigt åt hemmalagets spelare. Assi rykte upp sig sista 15 minuter men kom inte heller till de riktigt heta målchanserna. Gästerna kunde reducera till 3-1 i den sista matchminuten efter ett frisparksinlägg som hamnade på fötterna på en ÖDFF-spelare som både enkelt och säkert placerade in boll i målet.

Tilläggas kan också att Assi IF som har Jenny Isaksson, MV, långtidsskadad hade en av Piteå IF’s målvakter, Moa Öhman, på lån som gav ett tryggt intryck. Moa kommer troligen få mer speltid för Assi under hösten. Piteå IF och Assi IF har ett s k samarbetsavtal vilket även kommer att innebära att Christina Dineson kommer att få miljöträna på allsvensk nivå.

Nästa match blir även den på Billerud Korsnäs Arena på lördag 26/8 kl:16:30 mot gästande Holmalunds IF.