Femte raka för damlaget

Assi IF - Hovås Billdal IF 5-0 (1-0)

Att komma till Isbjörnslyan och enkelt hämta gratispoäng på Billerud Korsnäs Arena kommer inget lag att göra. Det fick dagens gäster känna på i ett kylslaget Risögrund i Kalix. Viktigt är dock att man (Assi IF) fortsätter att alltid vara väl förberedda, tar ett steg i taget och är alltid fokuserade på uppgiften.

Dagens matchbild präglades av en hel del kamp och bolltapp till en början för att avslutningsvis se gästernas organisation splittra sönder. En välspelande Anna Tamminen i gästande målbur höll siffrorna nere för Hovås/Billdal IF trots siffrorna 5-0 till Assi IF.

Gästande Hovås/ Billdal IF från Göteborg satsade på snabba omställningar direkt från början samtidigt som Assis tjejer var något sena in till situationerna och i pressen. Assi kontrollerade ändå det mesta som skedde på fältet matchen rakt igenom. Gästande forwards som var snabba och högg då tillfälle gavs var alltid ett litet orosmoment som hemmaförsvaret tog hand om på ett betryggande sätt. HBIF var starka i luftspelet och fysiskt starka och krigade på bra.

I minut 11 lyfte Paulina Hedqvist bollen över gästernas försvar som hittade Emelie Helmvall som förvaltade situationen på bästa sätt genom att säkert placera in ledningsmålet, 1-0, tillika halvtidsresultatet. Elin Nilsson träffade trävirket i samband med en hörna som gott hade kunnat ramla in.

I andra halvlek i minut 52 tog Emelie Helmvall bollen framför HBIF´s målvakt och sköt men räddades av försvaret men där Elin Nilsson höll sig framme på 2:a bollen och utökade till 2-0. Samtidigt som HBIF´s lungblåsa började tryta fick Assi energi och trampade på i ett högre tempo och skapade flertalet chanser som bör ha resulterat i flera mål. I den 65:e minuten hade Assi en snabb omställning där Fernanda DaSilva drev upp bollen för att därefter avlossa ”Bamsekanonen” på ett distansskott på det sätt som bara Fernanda gör och utökade ledningen till 3-0. Moa Öhman kunde trycka in 4-0 i den 74:e minuten på en ”spillboll” i samband med en hörna. I minut 84 frispelade Fernanda kvicke Erin Craig som kunde avsluta matchen med att göra 5-0.

Matchen kändes x-tra viktig och där tjejerna som alltid går in med en inställning och attityd som heter duga. Imponerade! Nu slickar vi såren och njuter av tillfället fram till lunchtid imorgon måndag för att därefter anta nästa veckas utmaning.

Nästa söndag 21/5 åker Assi IF till Aros-land för spel mot Västerås BK 30.