Tre poäng i höstpremiären

Fernanda avslutade med matchens sista mål på straff i minut 37.

Sundsvall DFF- Assi IF    0 - 3  ( 0 - 3 )

Matchen på Idrottsparken började svängigt där inget av lagen fick ordning på spelet i inledningen av matchen. Sundsvall skapade dock en del farligheter på fasta situationer men där Assis keeper Christina Dineson agerade murvägg.

Assi tog ledningen 0-1 efter en snabb omställning där Emelie Helmvall lyfte in bollen över Sundsvalls målvakt. I minut 26 utökade Indira Illic till 0-2 på en hörna som hon knoppade i nätmaskorna. Assi växte allt mer in i uppgiften ju längre matchen led och hade ett större bollinnehav. Assi spelade aggressivt samtidigt som SDFF upplevdes stressade där man slog bort en hel del bollar.

I den 37:e matchminuten fälldes Indira Illic bryskt i samband med en hörna och straff som följd. Fernanda la in straffen på ett säkert sätt och 0-3.

Andra rundan började något avvaktande från Assis sida samtidigt som SDFF tycktes göra ett försök och ansträngning för att få till en förändring av matchbilden. Assi fortsatte med hetare omställningar men hade en period av slarviga passningar och längre bollar. I minut 65 hade Sundsvall möjlighet till reducering men där trävirket var i vägen. I detta läge stod matchen och vägde då Sundsvall frenetiskt försökte spräcka nollan. När Assi väl kom upp i banan skapades man en hel del möjligheter men där man närmast kom fram till en ribbträff. I den 75:e minuten fick Assi sin 2:a straff efter att Fernanda blivit fälld. Fernanda själv tog straffen men träffade stolpen. Sista 10 minuterna pressade SDFF gästerna utan att få till det sista för utdelning.

Summa sumarun; bra 1:a halvlek för att göra det svårare för sig under andra halvan utan att förta Sundsvalls insats och prestation.