Piteå blev för svåra

Piteå IF DFF - Assi IF 3-0 (2-0)

Assi IF rådde inte på Sveriges bästa lag i Älvsbyn, Älvåkra IP, där finalen i Stora Coop Cup spelades trots en fullgod insats.

Matchen började olyckligt för Assi där Piteå tog ledningen bara efter 5 minuter på en hörna som mer eller mindre rann igenom alla spelare. Assi fick till ett fungerande presspel vilket skapade en del huvudbry för hemmalaget och var ofta det bollförande laget under första spelrundan. Båda lagen skapade en del chanser och där Assi ”bara” inte fick in bollen i nätmaskorna. Piteå spelade som väntat rakare med längre raka bollar blandat med en del crossbollar. I sista sparken under första halvlek utökade Piteå till 2-0 efter ett väl avvägt avslut som smet förbi Christina Dineson på hennes vänstra sida.

I början av andra rundan kändes Assi något trötta där Piteå fick föra matchen samtidigt som man blev alltmer pressade. Efter cirka 60 minuter vaknade Assi till där man skapade en hel del farliga målchanser som man bör har lyckats knoppa in i något skede. Piteå fick avsluta målskörden, 3-0, i minut 88 och därmed punkterade matchen.

Assi gjorde en fullgod insats både arbets-och spelmässigt men där Piteå, som sig bör, hade det lilla extra, lite större säkerhet i deras aktioner som slutligen avgör matchen.

Nu väntar serieledarna Örebro på bortaplan i serien för Assis del nästa helg.