Årspremiär mot ROPS

ROPS - Assi IF 6/2 kl. 18.00 i Rovaniemi

Lite tankar från tränaren Fredrik Söderholm inför första matchen. 

Äntligen dags att efter en månads träning få mäta våra krafter mot finska ROPS i deras hemmahall i Rovaniemi.

Läget i laget har senaste veckan varit ansträngt på grund av sjukdomar (influensa) men inför lördag så åker hela truppen förutom MV Elin S som har ryggproblem, berättar Fredrik Söderholm.  

Vad vill du se och vad är ert fokus i matchen?

- Vi har tränat en del försvarsspel och jag vill se att tjejerna försöker anamma detta och jobbar utifrån det. Anfallsmässigt så ska vi våga i spelet och hitta spelare rättvända för att hota ROPS. Sedan hur vi uppträder som lag på stor plan blir intressant, säger Fredrik Söderholm.  

Hur känns truppen?

- Truppen känns riktigt bra och fokuserad, jag har nog aldrig tränat ett lag med ett sådant driv och engagemang. Riktigt kul! 

Hur ser du på nyförvärven?

- De har kommit in bra i gruppen och bidrar med lite nytt och får lära sig nya saker. Ska bli kul att se dom i denna miljö. 

Senaste nyförvärvet in Johanna Andersson?

- Har varit sjuk senaste veckan men har tränat med oss sedan december och är en härlig människa och spelare. Den drivkraften och mentala inställningen till fotboll behövs i alla lag. Ger alltid allt i alla övningar och spel vilket höjer oss som lag. Hon betyder massor för Assi IF Dam.  

Vad vet du om ROPS?

- Ingenting mer än att Assi möter dem varje år men jag förväntar mig tufft spel som ofta med finska lag. Vi ska försöka äga boll och njuta av stor plan. 

Utländska spelare i er trupp?

- De kommer i april. Jag har nästan daglig kontakt med dem om deras träning och info om laget. Ser fram emot att träffa dom …..

 

Truppen imorgon:

Evelina Bäcklund MV

Josse Hansson

Emilia Lundqvist

Ronja Johansson

Felicia Johansson

Tilda Johansson

Frida Björk

Frida Jacobsson

Jenni Suhonen

Moa Öhman

Amanda Söderholm

Johanna Olofsson

Johanna Andersson

Lina Henriksson (Kapten)

Linda Tikkanen