Om föreningen

Assi IF är en bruksklubb med anor från år 1915, det vill säga en mycket gammal förening även nationellt sett.

Assi IF bedriver bedriver fotboll för Damer, Herrar, flickor och pojkar. Sitt nuvarande namn fick föreningen 1968 då Karlsborgs IK och Risöns AIS slogs samman under stort inflytande av dåvarande bolagsformen AB Statens Skogsindustrier.

Föreningens första ordförande var sågverksdisponenten Karl-Arne Malmsten. Alltsedan dess har det funnits ett samband mellan namn och företag bland annat har de flesta styrelsesammansättningarna bestått av anställda på "bruket".

Utvecklingen hos föreningen har varit bra de senaste tio åren.

Assi IF är idag en av östra Norrbottens största med cirka 800 medlemmar och cirka 200 aktiva. Förutom den breda verksamheten har klubben även nått högt inom Svensk Elitfotboll. Damlaget har spelat i allsvenskan och de senaste åren är laget rankat bland de 25 bästa i landet, av Sveriges drygt 3000 lag. Inte illa! År 2013 och 2014 kvalade damlaget till Elitettan men förlorade knappt i kvalen. Desto bättre gick det 2016 då man besegrade Bollstanäs i kvalet och blev klara för Elitettan 2017.

Herrlaget som spelade i div.2 2012 och 2013 men av olika orsaker beslutades att frivilligt dra sig ur div.2. Laget håller nu till i div.5 med spelare uteslutande från Kalixregionen. Föreningen har även ett damlag till som i år håller till i div.2.

Assi IF äger även anläggningen, Billerud Korsnäs Arena, en av Norrbottens största arenor med tre fotbollsplaner och en klubbstuga av mycket hög standard.  

Nivån på nuvarande verksamhet är förhållandevis hög ur ett nationellt perspektiv, och stöttas av cirka 300 samarbetspartners.

Ert stöd är viktigt dels för att nå elitmålsättningen, men även för att behålla den standard Assi IF har på ungdomsfotbollen.