Assi 2 besgrade Kiruna

Assi IF2 - Kiruna FF 2-0

I ett riktigt skönt väder men ett "smoggigt" BA (som påminner lite om rökmaskinerna på uteklubbarna) tar vi emot Kiruna.

Vi inleder matchen starkt och befinner oss mestadels på Kirunas 1:a halva av planen men har problem med sista delen och kommer egentligen inte till några riktiga farligheter. Men vi spelar stabilt och fartfyllt och som så många andra lag springer Kiruna många gånger offside i första halvlek. Vi ger tyvärr Kiruna alldeles för mycket tid då vi går in i deras matchtempo de sista 30 min. Vi presterar bra men vi vet att det finns mycket mer än så att ge, vi går till pausvila med 0-0.

Vi vet att en 2:a placering i serien står på spel men det struntar vi i och coachar offensivt då Kiruna heller inte bjudit på några farligheter utan deras bollar blir många gånger allt för långa vilka Matilda kan avstyra på ett bra sätt. Vi går upp på 3-4-3 och efterlyser mer fart och att de absolut inte ska vara ngt problem att spela på detta sätt utan nu ska vi försöka vinna boll högre upp i banan samt alternera vårt spel mer med krosspassningar och hitta ytorna mer.

Detta ger ganska omgående resultat. Lovisa kliver upp i banan och lägger en riktigt fin boll på ytan till Lina S som verkligen bryter in på ett utomordentligt sätt framför sin motståndare får med sig bollen och placerar den klockrent mellan stolpe och målvakt. Äntligen har vi 1-0 i matchminut 58 och vi är verkligen värda detta mål. Detta mål leder till att vi går tillbaka till vår ursprungsuppställning. Inte mycket senare får återigen Lina en boll på ytan, tar ner den i hörnet och får till ett klockrent inlägg från högerkant. Cornelia är framme och här tvekar hon inte utan drar på direkt och får till en fullträff och bollen sitter i bortre högra stolproten, vi utökar vår ledning till 2-0 i matchminut 63. Riktigt fint framspel hela vägen och riktigt fina avslut på båda målen. Det finns ett till antal lägen genom matchen men vi lyckas inte trycka dit den. Kiruna hotar med sin snabba forward Julia Abrahamsson men vi jobbar fint i försvaret i hela laget. Kiruna har ett stolpskott i ungefär 85 matchminuten och det är det läget samt ett till i första halvlek där Matilda gör ett fint ingripande som Kiruna kommer igenom vårt försvar.

Lovisa får förvalta två frisparkar varpå den första söker sig till rökridåerna i första halvlek och den andra i andra halvlek uppmanar vi henne att ta avslut med vänstra foten och ta mig tusan vilken räddning Kiruna målvakten gör för frisparken var fruktansvärt nära krysset. Vi provar även en ny hörnvariant och där vi ledare står på sidan om och ser så är Kiruna fruktansvärt stillastående och vi i suverän rörelse, det är bara ogjort att vi kan trycka dit den. Att prova något nytt och att spelarna vågar är så himla kul att se från sidan då det fungerar, grymt bra!!

Vi gör en riktigt stabil match idag, det är inte några dalar och vi är disciplinerade. Ingen nämnd och ingen glömd för denna seger är en laginsats men Lovisa gör en av de bästa matcher jag någonsin sett, vilken fröjd att se. Vi har även Ellen J och Josse D som avbytare och båda sköter sig exemplariskt i sina inhopp. Att de törs ta för sig och verkligen ta åt sig av att vi framför att de enda vi förväntar oss är att de gör sitt bästa och båda två levererar mycket mer än så, återigen...en fröjd att se.

Nästa match är borta mot Bergnäset den 8 sep. Oavsett hur än resten av serien går så är vi coacher/tränare/föräldrar och alla runt omkring laget grymt imponerade av alla spelare i denna division!! 1:a året i divison 2 och vi har en 2:a placering för tillfället...kan inte bli bättre!!! 1-0

Mål: Lina S - Ass: Lovisa G 2-0 Mål: Cornelia W - Ass: Lina S