Div. 2 Assi IF tog sin tredje raka seger

Assi IF2 - BAIK 2-0 (2-0)

För en gångs skull denna vår visar vädret sig från sin bästa sida, lite blåsigt men ändå helt okej!

Då vi inte har full koll på Bergnäsets sätt att spela startar vi på samma sätt som mot Gammelstan. Bergnäset visar dock upp en större repertoar i spelvilja och kämpar hårt och väl genom hela matchen. Vi har dock ett stabilt försvar och ett fint hemjobb av hela laget så det uppstår aldrig några farligare situationer för våra målvakter.

Vi jobbar hårt när vi tappar boll med första pressen och skär av och täcker vinklar med övriga laget i princip felfritt hela matchen. Vi är kreativa i våra anfall och jobbar på fint med olika kombinationer och lösningar. Genomgående är de första 45 min och de sista 20 min av matchen helt och hållet våra, vi går ner oss lite i tempo övrig tid.

Vi tar ledningen med 1-0 via ett fint framspel av Cornelia till Lina som efter en snygg vändning säkert sätter bollen i mål i 8:e matchminuten. Vi utökar vår ledning genom ett fint framspel hela vägen där Tilda W kommer loss centralt och kan avsluta själv men lägger ett pass vidare till Lina som åter nätar i 29:e minuten. Vi går till pausvila med 2-0 ledning och det kommer även att bli slutresultatet.

Tack vare vår eminenta men skadade lagkapten får vi fullständig statistik och redogörelse för målen. Såsom mot Gammelstad hade det även denna match kunnat vara minst 5-0 till oss. Vi har 9 extremt heta situationer där vi av en eller annan anledning tyvärr inte nätar och en klockren stolpträff. Oavsett om vi inte lyckas sätta dessa chanser så fortsätter vi att vara offensiva och skapa lägen, det är det viktigaste, målen kommer så småningom.

Är supernöjd med det vi presterar idag, positionsspelet, täcken och pressen fungerar. Kollektivet är det viktigaste och det är en fröjd att se att vi återigen inte viker oss någonstans trots att vi många gånger är ett nummer för små när det kommer till vår storlek som spelare men vi försöker verkligen lira fotboll och det är A och O.

1-0, Lina Suup, Ass Cornelia Wiklund

2-0, Lina Suup, Ass Tilda Westman