Truppen är som tidigare väldigt skadedrabbad.. Så även till denna match, många borta pga skador, förkylning etc.. Samt två sena återbud idag.

Vi är i det skedet att vi måste ta med halvskadade spelare för att få ihop nog med folk..

Dock idag får vi hjälp av två förstärkningar genom Jocke "Sillen" Larsson och Gustav Lundolm..

Vi tackar dom för att dom ställer upp när läget är som det är, och även att de kommer in och presterar samt ger en stabilitet vi saknat rätt så ofta.

Till matchen då.. I vanlig ordning är vi rätt sega i början av halvleken, vi tar många felbeslut, slår felpass, inte riktigt koll var vi har motståndarna etc.

Även i denna match får vi under dessa minuter ett mål i baken, vi tappar boll i mitten när vi är på väg upp med folk, backlinjen försöker sej på att ställa dem offside men då vi ej är riktigt synkade så glider en Gällivare-spelare igenom och gör 0-1 i minut 9.

Vi pushar på varandra att vi måste lugna ner oss och börja rulla bollen mellan oss, är mycket tid kvar att spela.

Ju mer tid som går ju mer kommer vi in i matchen, börjar få igång bra rull och skapar många chanser..

Sunken har ett par han skapar genom sin snabbhet, vi har frisparkar/hörnor som med lite mer aggressivitet på andra bollarna kunnat resultera i nåt mål, samt att vi har inspel från kanten som skapar farligheter.

I minut 35 får Nogga (tror jag det var) iväg ett långskott som deras målvakt släpper retur på och Sunlen är framme och slår in kvitteringen.

1-1 i halvtid.

Vi pratar om att vi måste minimera misstagen, våga rulla mer mellan oss samt visa oss bättre för varandra och vilja ha bollen.

Andra halvlek startar ganska likt första, inget av lagen med nåt direkt spel utan bollen far fram och tillbaka..

Ju mer av halvleken som går ju mer börjar vi våga rulla runt och skapa chanser igen..

Vi tar löpningar på båda kanter och riktigt pressar ner Gällivare.

Så i minut 61 får vi ut bollen på våran högerkant där en löpning kommer, ett inlägg slåss och bollen studsar runt lite i deras straffområde innan Mackan är framme och nickar in 2-1.

Publiken skriker ut sin glädje!!!!!

Vi fortsätter ligga på och försöka pressa ner Gällivare, och skapar även denna halvlek massa hörnor och frisparkar. Gällivare skapar inga direkt chanser men lyckas stressa backlinjenbmed lite kontringar, när de kladdas och tappas lite bollar högre upp i planen.

I minut 86 kommer Jocke Larsson upp högst och nickar bollen i mål.. 3-1.. Tror detta var på en hörna.

Sedan i minut 89 gör Sunken sitt andra mål för dagen efter att ha snappat upp bollen vid en dålig inspark av deras målvakt.  4-1.