Herrarna kryssade mot Överkalix

Assi IF - Överkalix IF 2-2

Matchen började med ett litet blandat spel.. Assi som försökte få igång sitt passningsspel och Överkalix lägga långa bollar och spela fult.

Det var fula tilltag mot Assi-spelarna matchen igenom, efterslängar och sulor hela tiden. De försökte sätta oss ur balans, men i minut 8 fick vi ett fint kombinationsspel där bollen letade sej ut på våran högerkant där Erik N sedan fick in ett inlägg och Sebbe N är framme på första och nickar in 1-0.

Ju mer halvleken gick så blev humöret på Assi-spelarna sämre och sämre, fick ta smällar hela tiden och knappt några domslut med sej.. Dock en del konstiga mot sej. Vid minut 26-27 uppstår en situation då Överkalix springer över våran målvakt och det blir en del gruff. Slutar med några gula kort..

Överkalix skapar väl inte direkt några farliga lägen men får ändå några halvdana pga slarv av oss..

1-0 i halvtid står sej.

I halvlek pratar vi om att falla bättre med hela laget(försvaret första hand) och även gå in i duellerna fast de spelar fult. Lite för passiva emellanåt.

Tyvärr så i minut 49 får dom ett mål pga att vi är för passiva.. Deras kille får driva(med lite tur) bollen längs vårat straffområde och får sedan en felträff som tar en konstig båge över vår målvakt. 1-1.

Där måste vi bli tuffare och vilja rensa bort bollen!

Efter det så far spelet lite fram och tillbaka, med några halvchanser för oss men där vi ej riktigt är vän med bollen.. Det studsar och slarvas lite i passningar etc (iofs genom hela matchen).

I minut 77 lägger Överkalix en längre boll som går över våran backlinje, vår målvakt kommer ut men bollen tappar lite fart i blåsten och stannar upp.. Deras kille hinner före på bollen och blir då tacklad och får straff.. Domaren visar då rött kort och ger straff.. Det påtalades till domaren att det finns en ny regel där ej rött kort och straff kan ges om inte det är en riktigt vårdslös tackling..

(Ett regelfel?)

Det missades dock en massa kort och var några konstiga domslut av dagens domare som ej var riktigt med i matchen.

Nåja, Överkalix sätter sin straff och tar ledningen med 1-2. Vi är då nere på 10man och övergår till en trebackslinje och fullfart framåt.. Vi skapar många lägen de sista 10minuterna och riktigt pressar ner Överkalix. Bara otur vi inte får in bollarna.

I minut 90 får vi då en hörna (hur många hade vi denna match?) där Pär L får till en fin en och Niklas G kommer som en frälsare och får in kvitteringen.

Matchen slutar 2-2.

+ Snacket från målvakt

+ Hur vi spelade sista 10 minuterna

+ Inställningen sista 10min, alla ville få in bollen mål.. Alla jobbade hårt och vi skapade lägen..Vinnarskallarna kom in. DETTA VILL VI HA VARJE MATCH/TRÄNING.