Assi IF - Ohtana/Aapua FF 2-2 (0-2)

Den uppskjutna matchen mellan Assi IF och Ohtana/Aapua FF spelades i hällande regn. Assi var det klart bättre laget under första halvlek och hade mycket spel mot Ohtanas mål och det resulterade under de första 20 minuterna i flera hörnor som blev till farligheter framför Ohtanas mål. Efter 25 minuter får Ohtana ett av sina få anfall och kan ta ledningen efter en bjudning av Assi. Assi fortsätter att trycka på och efter en spelvändning i minut 38 får Ohtana ett friläge och kan göra 0-2. Efter målet har Assi två gyllene chanser att både reducera och kvittera men missar bägge gångerna tomt mål. Halvtidsresultatet 0-2 speglar inte matchen, Ohtana lyckas göra två mål på en målchans.

Andra halvlek har Assi åter en bra chans till reducering men missar åter tomt mål. Reduceringen kommer i minut 54 när Adam spelar fram Harri som sätter 1-2. Assi fortsätter att dominera matchen men det dröjer till minut 76 innan kvitteringen kommer. Mattias K skjuter en frispark som styr på en motståndare och ställer deras målvakt ett minst sagt välförtjänt mål. Resultatet 2-2 kan inte Assi vara nöjd med men ligger man under med 0-2 i halvtid har man inget bra utgångsläge inför den andra halvleken.