Kryss för Assi IF2 0-0 mot Myckle

Lina var närmast att spräcka nollan

Det regnar på förmiddagen men som tur är slipper vi regnet i alla fall under matchen och får rätt okej väder.

Vi är lite kort om manskap då vår match går samtidigt som DM finalen i F17 och EE behöver all manskap till sin egen match. Vi löser det med att Alva Nilsson och Lovisa Ersson ställer upp på att komma som reserver på vår match. Två 15-åringar som båda gör fina inhopp i matchen och inte visar det minsta respekt för motståndet, riktigt bra jobbat tjejer.

Det blir en mållös match på Billerud denna dag och vi får vara nöjd med 0-0 då vi inte riktigt kommer upp i tempo och har svårt att hitta vårt riktigt fina passningsspel, det är en sån där match som kommer någon gång under säsongen och det vet vi. Fast vårt passningspel inte helt fungerar som det brukar göra så funkar det defensiva totalt sett riktigt bra. Myckle har svårt att komma till några riktiga farligheter i första halvlek utan springer titt som tätt offside då vår backlinje gör ett riktigt bra arbete på att ställa offsiden. Dock skapar vi heller inte så mycket framåt i första halvlek. 

Andra halvan blir det lite mer uppluckrad och det är för att Myckle börjar trycka ut långbollar direkt från backarna på djupet för att undvika att springa offside och lägger därmed bollarna mer på deras yttrar. Många av bollarna det lägger in har inte riktigt bra adresser utan far lite överallt. Myckle har dock två heta lägen som Matilda gör kanonräddningar på och några skott som de avlossar utanför. Vi har chanser via Lina S som kommer i ett friläge men motståndaren hinner precis dit och häva chansen. Lina får även ta en frispark ca 10 m ovanför målområdet men den går just ovanför. Hon har även ett fint lågt inlägg som Clara nickar ca. 1 m utanför stolproten. My skapar sig ett jättefint läge via en egen action och inbrytning centralt på plan och kommer till ett jättefint avslutsläge men lyckas inte näta. Även Innala har en egen action och kommer jättefint offensivt från backposition och bryter in i banan och avlossar skott som målvakten kan plocka. 

Att vi med en snittålder på 17 år motför Myckles 20 år (var tvungen att jämföra) och även Myckles rutin att spela i div 2 sen tidigare år kan stå upp så pass bra mot ett fysiskt spelande Myckle ska vi verkligen ta med oss och vara nöjda med. Myckle som dessutom säkerligen var ute efter 3 poäng då de ligger oss hack i häl i tabellen och ute efter revansch då vi slog dem med 2-1 på bortaplan.

Nu laddar vi om till bortamatchen mot Kågedalen på lördag!

Sonja GrahnTränare