Förlust i premiären

Kiruna FF - Assi IF 1-0 (1-0) Damtruppen mot Krokom

Premiären mot Kiruna FF på Lombia slutade med en uddamålsförlust i en inte alltför välspelad match. Kiruna startade med en hård press som varade i 15 minuter, och 1-0 kom också i minut 14 efter en hörna och en tilltrasslad situation framför Assis mål.

Efter det fick Assi mer och mer av spelet, men första halvlek klart till Kiruna. Assi fick hela tiden för korta anfall, mycket beroende på att man slarvade bort för många bollar. Kiruna hade ett par bra chanser förutom målet, men 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev betydligt bättre från Assi som nu fick igång sitt spel med bra rörlighet vilket gav bollhållaren flera alternativ till passningar. Kiruna skapade inte så mycket denna halvlek utan Assi var det bättre laget. Trots spelövertaget hade Assi svårt att skapa några heta målchanser.

Laget lämnade dock Lombia med hedern i behåll trots förlusten, detta med tanke på att många etablerade spelare saknades på plan på grund av skada. Förhoppningsvis finns flera tillgängliga till nästa match mot Haparanda.