Förlust och vinst

Assi IF - Morön BK 0-1 (0-0) Assi IF - Morön BK 4-1 (2-1)

Både herrarna och damerna mötte Morön hemma idag i ett blåsigt och regnit  Billerud Korsnäs Arena. Först ut var herrarna som mötte serieledarna. Första halvlek hade MBK medvind och förde mycket av spelet på Assis halva. MBK skapade inte speciellt mycket förutom några anfall som resulterade i hörnor. En av dom hörnorna resulterade i en nick i ribban. Assi skapade inte heller mycket framåt men en frispark i bra läge var det närmaste man kom.

Andra halvlek var det Assi som höll i taktpinnen men slarvade med sista passen som hade inneburit flera bra målchanser. Bästa målchansen fick Robin P som i fritt läge missade. När matchen gått till minut 95 så bjuder Assi olyckligt på en sista chans för MBK som man utnyttjar och åker hem med 3 poäng. Assi måste fortsättningsvis minimera egna misstag och ta vara de lägen man skapar offensivt.

min 90 Robin P ut Linus in

Damerna som på förhand var storfavoriter mot ett Morön i botten på tabellen gjorde det som det behövdes för att ta hem segern. Första halvlek dominerade Assi och redan efter 5 minuter kom första målet när Fernanda frispelade Erin som rundade målvakten och gjorde 1-0. Sen dröjde det till minut 40 innan 2-0 denna gång genom Kenning förarbetet stod Moa och Josse för. I halvlekens sista minut kom reduceringen när MBK sköt en hörna i mål.

Andra halvlek var också Assis, nu stannade målskörden i ytterligare två mål. 3-1 kom i minut 49 genom Erin som nickade ett inlägg i mål från Fernanda. 4-1 kom i minut 68 också det av Erin nu stod Josse för passet. En match som inte går till historien som en av de bättre men man gör det som behövs för att ta de poäng som är på spel.