Fyra poäng hem från Umeå

Herr Mariehems SK - Assi IF 3-3 Dam Mariehems SK - Assi IF 1-3

Herrarna fick med sig en mycket viktig poäng från bortamötet med Mariehem i en match med en minst sagt dramatisk avslutning.

Assi började bäst och tog också ledningen med 0-1 i minut 5 när Pär spelade fram Jacke som sköt mål. Kvitteringen kom i minut 27 på ett friläge. I minut 28 blir Olli frilägesutvisad och på efterföljande frispark gör MSK 2-1. Assi får fortsätta matchen med tio spelare men håller spelet väl uppe och skapar några chanser. I minut 38 får Jussi utgå på grund av skada. Men 2-1 står sig halvtiden ut.

I andra halvlek tar Assi hand om spelet och 2-2 kommer i minut 58 när Kåffe skjuter en frispark i mål. I minut 65 får Robin G utgå på grund av huvudskada.

Resten av halvleken är spelet lite böljande utan några riktigt heta chanser. När alla tror att matchen ska sluta 2-2 får MSK en frispark vid sidlinjen i minut 93 som passerar alla framför mål och vid bortre stolpen kan MSK ta ledningen med 3-2. Assi flyttar upp allt man har och minuten efter får man en frispark vid sidlinjen som Kåffe lyfter in mot mål och i röran framför mål skjuter Felix, via vår målvakt Jens bollen i mål.

Starkt av Grabbarna att få med sig en poäng med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Min 87 Jacke ut Robin P in

Damerna hade som väntat inga problem med att besegra Mariehem och dominerade i stort sett hela matchen. MSK stack ibland emellan med anfall när man fick chansen.  Första halvlek var 13 minuter gammal när Moa fick skjuta två gånger innan bollen satt i målmaskorna till 0-1 passet kom från Josse på högerkanten. Det resultatet stod sig halvleken ut trots flera fina chanserför Assi. MSK hade ett bra skott som Elin i målet räddade till hörna.

Andra halvlek var den första lik med Assi som har det mesta av spelet. I minut 63 är Moa tvungen att utgå på grund av skada. Två minuter senare gör Assi 0-2 när Indira väggar sig igenom med hjälp av Fernanda och enkelt skjuter bollen i mål. 0-3 kommer så i minut 68 när Erin skjuter mål på pass av Tilda. När matchen redan är avgjord slår Assi ett felpass i försvaret som ställer en motståndare fri och hon kan reducera till 1-3 i minut 77. I minut 85 får Emilia utgå med andningsproblem. Assi gör ingen bra match man gör enkla saker svåra och håller i bollen för länge i många situationer vilket gör att man drar ner på bolltempot. Men helt klart en solklar seger.