Assi 2 vann i Gammelstad

Gammelstads IF - Assi 2 IF 0-2 (0-1)

Lite sen veckomatch men tur att det i alla fall är ljust, nu inväntar vi bara värmen också...

 

Vi pratar om det innan match och våra förväntningar infrias, Gammelstad trycker till mycket långbollar och utöver det parkerar de djupt på egen planhalva och sätter sen hög press. Vi agerar lite snävt med spelet i början och väljer väldigt korta passningsalternativ istället för långa å vice versa men det reder sig mer och mer ju längre matchen går. Bollen rullar också väldigt snabbt på underlaget och det tar ett tag innan vi får bättre ordning på passen. Gammelstad producerad två heta lägen under matchen men vi reder ut dem, Matilda gör en riktigt bra räddning det andra läget rensar vi till slut undan.

 

Efter ett otal heta lägen dröjer det till matchminut 41 innan Johanna Olofsson kan sätta dit 0-1 i en riktig gröt framför målet. Johanna har ett riktigt hett läge även i 2:a halvleken att sätta dit sitt andra mål men bollen ville inte in denna gång. Utöver det får Westman ett kanonläge, sätter dit foten men målvakten hinner parera avslutet. Svårt att komma ihåg alla avslut men vi har som sagt inte riktigt marginalerna på vår sida idag. Lite stolpe ut och mycket grötigt många gånger framför Gammelstads mål och många returer som går till en motståndare som rensar undan.

 

I matchminut 73 får vi äntligen 0-2 målet där Felicia Johansson (efter snyggt förarbete hela vägen av laget) får igenom ett instickspass mellan backarna och Cornelia snappar upp bollen och avslutar fint utom räckhåll för målvakten vid stolproten. Sista 10 min lyfter vi upp spelare för ett mer offensivt spel för att verkligen försöka få ytterligare ett mål men matchen slutar 0-2.

 

En riktigt bra insats av samtliga i laget, bra stämning och riktigt, riktigt god kampvilja, så himla härligt å se!!

 

Vi hälsar er välkommen till Billerud Arena nu på lördag den 20 maj då Bergnäsets AIK gästar oss, matchstart kl. 13.00.