Oavgjort i derbyt

My Grahn Assis målskytt.

En riktigt härlig kväll för fotboll men måste nog säga att ingen av lagen egentligen bjuder på någon riktig publikvänlig fotboll. Det är mycket kamp och alldeles för mycket boll i luften men derby är alltid derby och fast man försöker lyfta udden av detta märks det att ingen riktigt vill bjuda på något onödigt. Nu inte sagt att det inte finns spelsekvenser men till det stora hela sett alldeles för lite.

Båda lagen har chanser där vi inleder matchen lite starkare och har riktigt fina hörnor och det blir trångt framför kassen men vi lyckas inte trycka in bollen. Gammelgården får hörna och i sekvensen efteråt gör vi en ruggigt bra omställning där vi i princip kommer hela laget på en kontring och vi tar två avslut innan bollen studsar ut till My som tar ytterligare ett avslut och vi har 0-1 i matchminut 19. Efter detta mål blir det mer eller mindre ställningskrig på planen och det bjuds inte på mycket.

Både vi och Gammelgården har chanser och en bit in i andra halvlek får Gammelgården en frispark en bit ner på vår planhalva och den sitter tyvärr klockrent i borte krysset och det är därmed kvitterat i matchminut 59. Vi stuvar om för att försöka få lite bättre fart på vårt anfall och lyckas vaska fram ett par heta lägen i de sista 15 min som återstår av matchen. Emma H kommer till två riktigt farliga lägen efter fina framspel och fina egna prestationer av Emma där ena avslutet går just ovanför ribban och det andra avslutet stolpe ut och vi lyckas inte fånga upp returen. Extra plus till vår backlinje denna match som sliter och jobbar stenhårt för varandra och följer vår plan hela vägen.

Vi kommer denna dag inte riktigt upp i vår "spelnivå"och kan markant förbättra det till nästa returmöte men sammantaget gör vi en godkänd match och plockar med oss en pinne på bortaplan. 

Nästa match är redan nu på torsdag hemma mot Trångfors IF kl. 20.00 på Billerud Arena, varmt välkommen!

Sonja GrahnTränare

 Tweeta

 Dela