God Jul

Assi IF önskar alla en God Jul. Se även en rapport från styrelsen.

Tiden går fort och nu är det ”jul igen”, som det heter i Julvisan. Lite kort om läget:

I dagsläget har Elitettan truppen 14 spelare klara och dessutom har 2 st spelare från fjolårets trupp lovat att spela för oss även kommande säsong, vilket känns mycket bra – men detta innebär också att vi har några platser till att fylla innan vi har ”spikat lagbygget” inför 2018.

I dessa 14 spelare ingår 2 målvakter varav en blir en ny spelare och det är Anna Tamminen från Finland. Tamminen representerade Hovås Billdal denna säsong och var en av de absolut bästa spelarna i Hovås Billdal. Tamminen håller på att slutföra sin praktik till sjukgymnast och vi har preliminärt fått OK med att Anna Tamminen kan fullgöra denna praktik här i Kalix. Med Tamminen på plats så har vi ytterligare en kvalitetsmålvakt, vilket kommer att påverka vårt lag mycket positivt. Konkurrens stimulerar!

Arbetet just nu är mycket intensivt med att fylla på vår trupp och vi arbetar med en lista där tränaren Pierre Persson har stort inflytande, då han önskar sig vissa spelartyper för den fotboll han vill spela kommande säsong. Redan till träningsstarten den 15/1 räknar vi med att ”nya ansikten” dyker upp till den intensiva period som då inleds inför säsongen. Spelprogrammet har kommit för år 2018 och vi jobbar nu med att sätta speldatum och tider. Inledningen är tuff och premiären spelas i Kvarnsveden den 15/4 och 1;a hemmamatchen spelas söndagen den 22/4 mot KIF Örebro. Alltså de 2 lag som ramlade ur Allsvenskan denna säsong.

Arbetet i övrigt handlar om att fylla ledarkvoten för år 2018 och dessutom så måste våra spelare köra en ”tuff” fysträning så att de är förberedda inför säsongstarten den 15/1.

Våra viktiga ”hemmaspelare” (bosatta i Kalix) kommer vi att presentera efter nyår via intervjuver som publiceras här på hemsidan – detta efter att många efterfrågat just detta dvs att ”hylla” våra egna spelare – och eftersom vi i år fått ”många nya” supportrar så skall vi naturligtvis tillmötesgå det önskemålet.

Avslutningsvis önskar vi ALLA våra läsare en riktigt GOD Jul och vi tackar våra spelare, ledare, sponsorer och supportrar/sympatisörer för ett mycket BRA ”jobb” detta år 2017.