Assi IF2 tog 3 poäng i Kågedalen

Moa Öhman bidrog med två mål

Då har vi även spelat på en ny plan och Kågedalen har en fin anläggning med många gräsplaner. Dock var ytan rätt hal och släppte på sina ställen men det är samma för båda lagen. 

Kågedalen rullar mer boll än då vi mötte dem sist och det är en match som böljar för båda lagen i vem som för spelet mest för stunden. Det smäller i närkamperna och här hade man önskat att domarna blåste mer åt båda hållen för "snyggare" fotboll och för att det inte ska bli så grisigt spel. Vi både bjuder på höjdpunkter och svackor denna match och många spelare börjar ha en del skavanker efter alla tuffa matcher.
Vi tar ledningen via en fin spelkombiantion från mittfält som levererar ett instickspass mellan Kågedalens backar som Lina jobbar på och får till ett inlägg som Moa Ö avlossar ett direktskott på och det sitter stenhårt mellan målvakten och stolpen, snyggt avslut och framspel. 

Vi går till pausvila med 0-1 och här efterlyser vi lite mer glöd och att vi måste vara mer 1:a på bollen.

Andra rundan börjar som första med att vi både ger och tar spelmässigt. Vi utökar vår ledning till 0-2 återigen via ett spel på kant där Clara kommer loss på vänster sida och levererar pass till Moa Ö som är fint placerat centralt och drar iväg ett direktskott som sitter i bortre stolproten och den är otagbar för målvakten. Kågedalen börjar matchen med att backa hem men måste börja flytta upp folk. Strax efter vårt 0-2 mål åker vi på ett baklängesmål där vi missar i täckningen på backen och de får in passet snett bak och kan komma ostört och peta in 1-2. Det tar inte länge så har vi en hörna och äntligen får vi peta in bollen på en fast situation (en av många hörnor) efter tapp av målvakten så är Cornelia framme och petar in bollen och vi har 1-3. Tyvärr släpper vi in ett nästan identiskt mål igen och Kågedalen reducerar till 2-3. 
Resten av matchen är det mycket kamp och Kågedalen går för fullt för en kvittering men vi lyckas avstyra den. Under denna match har vi chanser, Kågedalen har chanser och detta måste publikmässigt ha varit en kul match att se!

Caroline N gör sin första hela match i div 2 och gör detta riktigt bra. Hon bjussar på ett antal fina räddningar samt levererar fina bollar i uppspelsfaserna både från händerna och föttern. Bra jobbat Carro!!

0-1: Mål Moa Ö - Ass Lina S
0-2: Mål Moa Ö - Ass Clara
1-3: Mål Cornelia

Sonja GrahnTränare