Förlust för div.2 laget i Kiruna

Sonja Grahn om matchen i Kiruna

Dagen börjar med att det är väldigt oklart om matchen alls kan spelas då det kommit 20 cm snö, så vi åker iväg en timme senare än utsatt tid mot ett vinterland.

 

Vi vet om sen tidigare hur Kiruna spelar och utgår ifrån att det kommer att bli väldigt tufft och hårt. Tyvärr är vi inte riktigt där de första 30 min men vi spelar ändå helt okej dock är Kiruna tuffare, hårdare och vill verkligen vinna varje situation och efter vunnen situation kommer det en lång boll.

Vi åker tyvärr på 2 baklängesmål relativt tidigt i matchen då bollen är hal och slinker in mellan händerna på målvakten, vi har därmed lite uppförsbacke och för att få igång ett mer offensivt och samlat samspel stuvar vi om i uppställningen. Vi tar mer och mer över spelet men får väldigt få heta lägen då det är trångt, tufft och hårt att komma igenom.

 

Vi fortsätter likadant i 2:a halvlek och skapar en ribbträff på skott och en ribbträff på hörna, vi trycker på offensivt och backlinjen får jobba hårt och gör detta bra. Vi har problem att komma igenom Kirunas täta försvar och vi envisas fortfarande med att inte ta skott just utanför målområdet, vi måste våga skjuta mer. Kiruna utökar sin ledning till 3-0 efter ett massivt tryck från vår sida där bollen studsar lite olyckligt centralt och ställer våra backar som hamnar på efterkälke. Jenny gör riktigt fenomenala utrusningar och räddningar under hela 2:a halvleken och får verkligen visa upp sin breda repertoar.

 

En eloge till alla spelare för att vi fullföljer hela matchen och inte ger upp någonstans, vi får ta emot en hel del smällar men vi börjar allt eftersom även att utdela dem själva. Så ska vi vinna dessa matcher då gäller det att vi vågar ta närkamperna när vi inte har boll och hålla oss till det vi är bäst på när vi har boll och det är att spela vårt eget spel och inte falla in i samma spelmönster som motståndarna.

 

Nästa match är den 6 juni hemma mot Kågedalens AIF kl. 13.00, varmt välkommen!