Notvikens IK 3 – Assi IF 2 3-2 (2-1)

My Grahn ett mål och en assist.

Är det någon gång man ska göra bort det så är det definitivt under en träningsmatch, för det går att räkna till minst 10 avslut rakt på Notvikens målvakt och ett antal avslut utanför mål. Det är frustrerande om man inte sätter bollen i mål men även viktigt att man utvärderar avsluten och analyserar i efterhand vilka alternativ man har och att man är tvungen att ta dessa beslut snabbt. Riktigt positivt är att vi kommer till så många avslut och att vi även tar avsluten.

 

Vi släpper in 3 mål denna match och där har vi lite att jobba på för att det ska sitta bättre från start. Här handlar det om att ta hemjobbet i alla lägen och mer distinkta beslut centralt för att undvika bolltapp så att det leder till snabba omställningar från motståndarna när vi är på väg upp i banan. Första halvleken har vi problem med detta men sista 45 min är det i princip spel åt ett håll. Hanna Resin gör ett mycket bra jobb som höger back hela matchen där hon hela tiden får vara på tå mot Notvikens duktiga nummer 15.

 

Positivt att vi absolut inte ger upp och lagmoralen och kampandan är hög ända till sista spelminuten, vi sätter även hög press sista 20-25 min och här får vi ett kvitto på att det fungerar riktigt bra. Vi rullar boll bra, rensar inte om det absolut inte är nödvändigt utan försöker hela tiden snabbt hitta ett spelalternativ i första läget. Defensivt måste hela laget få detaljerna att sitta bättre men offensivt är vi riktigt bra denna match.

 

Målen;

My Grahn, assist Felicia Johansson

Bra bollsläpp hela vägen där Felicia felvänd släpper boll klockrent till My som avslutar med ett fint skott.

Tilda Westman, assist My Grahn

Återigen fint snabbt bollsläpp centralt ut till vänster kant där My bryter in och lägger in bollen i bortre högra hörnet där Westman kommer in i perfekt båge och nickar in bollen.

 

Nu ser vi framemot seriepremiären den 6 maj kl. 16.00 mot Piteå IF DFF 2 på Billerud Arena.

Varmt välkommen!