Bra avslutning av Assi IF 2

Piteå IF DFF2 - Assi IF2 3-3

Vi avslutar serien egentligen med en betydelselös match ur tabellperspektiv, hur än matchen går så förändras inte tabelläget utan vi kommer att sluta 2:a i division 2. Detta är suveränt med tanke på att det är vår första säsong i div 2 och många av spelarna aldrig har spelat på denna nivå tidigare.

 

Dock när vi kommer till Piteå och ser laguppställningen blir vi ledare i alla fall glatt överraskade för nu ställer Piteå upp med hela det laget som brukar spela F19 Elit och detta kan bli tämligen intressant och även en värdemätare hur föreningen eventuellt skulle kunna hävda sig i denna serie.

 

Jag säger så här, väldigt stor skillnad jämfört med de lag vi mött under hela säsongen. Det är ett bra tempo genomgående, väldigt disciplinerat bollrull, snabba bollsläpp och fina kombinationer. Nu skulle man kunna tro att jag bara skriver om Piteå men så är det inte, vi bjuder på exakt samma koncept. Matchen börjar med fördel Piteå men inte med några riktiga farligheter utan mycket rull på backlinjen och vi får verkligen jobba med våra förflyttningar. När vi vinner boll handlar det mycket om att börja med att läsa deras försvarsspel och hitta spelvägarna då vi inte mött dem tidigare. De sista 30 minuterna av 1:a halvlek är vår och vi har ett antal heta lägen (främst via hörnor) men lyckas inte få näta. Vi kommer ytterligare i ett fint anfall där Piteås målvakt tvingas ut och det avslutet studsar rätt långt ut och Cornelia fångar upp den och skjuter ett välplacerat distansskott som målvakten inte hinner plocka och vi har ledningen i matchminut 22 med 0-1 vilket vi går till halvtidsvila med.

 

Vi poängterar att spelarna har löst situationerna väldigt bra ute på plan och att det blir väldigt öppet centralt om vi rullar ut från mittback till ytterback och sedan hittar de fina kombinationerna via vår egen centrallinje. Det är också av vikt att alltid ta det defensiva arbetet och mot ett väl arbetande Piteå är det inte bra det offensiva arbetet som håller vårt spel intakt utan det gäller att alla gör jobbet. Att vi vidare måste sätta pressen från våra ytterforwards direkt så att även backarna och mittfält kan pressa och stänga spelvägar istället för att vi hamnar i knäna på varandra.

 

Om första halvlek var målfattig blir det lite mer mål i andra. Det börjar med att Piteå får en hörna och i en till trasslad situation framför mål där bollen studsar på spelare och till slut så tar den olyckligt på en av våra egna och vi hjälper Piteå att kvittera till 1-1 i matchminut 49. Inte långt efter utökar vi vår ledning via ett fint framspel där första avslutet tar på en Piteå back men Lina är framme och lyfter den över målvakten och vi leder med 1-2 i matchminut 56. Vi är på hugget nu och Tilda Nordqvist kommer fint i en löpning centralt får boll, rundar motståndaren och placerar bollen snyggt vid högra stolproten och vi har ledningen med 1-3 i minut 59. Piteå har inför andra halvlek sorterat om i deras uppställning och har hotat mycket på vår vänstra kant. De får en hörna där vi tyvärr tappar markering och motståndaren får "maga" in 2-3 i matchminut 70. Sista 10 av matchen ökar Piteå tempot och kommer starkt på slutet vilket ger utdelning och de kvitterar i 84:e minuten. Sista delen av matchen gaskar vi upp oss lite till och håller upp spelet bättre och matchen slutar enligt min åsikt rättvist med 3-3. Båda lagen har haft toppar och svackor under matchen men bjudit på en fantastiskt fin fotboll, det är så här det ska spelas!

 

Extra plus idag till Cornelia som jobbar stenhårt på sin position och bidrar enormt mycket till att defensiven på den kanten funkar utomordentligt samt att hon även offensivt alltid är med samt att laginsatsen verkligen är på topp.

 

Tack alla supportrar som kom och hejade på oss i vår sista bortamatch för denna säsong!

 

Sonja Grahn