Lite ordningsregler inför hemmapremiären

Dag Eliasson arrangemangsansvarig

Hemmapremiär:

Efter en vinter full med planering och förberedelser inför den kommande Elitettan-säsongen, är det snart äntligen dags för hemmapremiär (söndagen den 23 april, avspark kl. 15.00), då vi hälsar publik och IK Uppsala Fotboll välkomna till Billerud-Korsnäs arena.

Elitettan-krav samt säkerhet:

I Elitettan ställs det betydligt större krav på föreningen, bl.a. kring matcharrangemangen. Några av dessa krav är att föreningen måste jobba med säkerheten, att matcherna ska ”live-rapporteras” (på Svenskfotboll.se/elitettan/livescore), att alla matcherna ska filmas som en service till lagen och ledarna för matchanalysering och att föreningen också bör ha en sjukvårdare på plats som service både för lagen, publiken och övriga (vid händelse av svårare skada eller sjukdomsfall).

Rörande säkerhetsarbetet, så kommer det i år att finnas ordningsregler uppsatta på arenan samt även finnas ett förbud att beträda planen för andra än spelare (regler bestämda av SvFF), så i år blir det tyvärr ingen som får gå ut på planen i halvtid och ”kicka”. Ytterligare en förändring är att lag och domare ska kunna gå ut till/ut från planen, utan att riskera ”krocka” med publiken. Detta gör att vi vid korta tillfällen (under några minuter), måste sätta upp en kedja/ett band mellan omklädningsrummen och planen.

Redan vid vår första hemmamatch kommer vi att få besök av en ”matchdelegat”, som bl.a. kommer att titta på att vi uppfyller kraven.

 

Nytt för i år samt integrationsprojektet:

I år kommer ASSI IF att ”livesända” hemmamatcherna på internet. Detta sker i samarbete med företagen Satsmission och Mirror samt genom filmning av elever från Furuhedsskolans Samhälls-/mediaprogram. Vi hoppas därför att intresserade som inte har möjlighet att komma på matchen, kommer att se våra matcher på nätet. Sändningen som är avgiftsbelagd, kommer att nås via ASSI IF:s  hemsida.

Nytt för i år är även att våra matcher kommer att dyka upp på Oddset, vilket vi hoppas gör att intresset för vårt lag och för våra hemmamatcher kommer att öka.

Vi kommer dessutom att ha en kort intervju med en av ASSI IF:s tränare, ca 10 – 15 minuter innan matchstart.

Som det tidigare har skrivits om på hemsidan har ASSI IF ett pågående ”integrationsprojekt”, bl.a för att barn med invandrarbakgrund ska få träffas, spela fotboll och få en chans att komma in i ”föreningslivet”. Vi har därför bjudit in dessa barn och deras familjer till våra matcher och hoppas att många kommer.

Parkering och entré:

Under den första delen av säsongen kommer vi inte kunna använda parkeringen vid ”bingoplanen”, pga. snö samt mjukt underlag. Detta gör att parkering till stor del får ske utmed vägarna i närheten. Vi kommer dessutom att ha begränsad möjlighet till parkering vid klubbhuset (bortsett från handikapp-parkering). Under första delen av säsongen kommer vi därför bara att ha en entré, vid infarten mot klubbhuset, dit man får promenera.

Vi kommer inledningsvis endast kunna ta betalt med Swish och kontanter (entrépriserna är: 18 år och uppåt: 80 kr, pensionär: 50 kr och 16-17 år: 50 kr), men vi jobbar på att senare under säsongen även kunna ta kortbetalning.

I samband med matchen den 25 juni (IFK Kalmar), som kommer att vara en ”sponsorsmatch” med gratis inträde (där våra sponsorer går in med en summa för varje besökande i publiken), hoppas vi att bingoplans-parkeringen kommer kunna användas. Då öppnar vi även entrén i anslutning till parkeringen.

Fika och kiosker:

Vi planerar för att ha igång två försäljningsställen av kaffe, fika och korv och som vanligt hamburgerförsäljning.

 

Nu ser vi fram emot en spännande säsong och vi vill därför önska all publik, våra sponsorer samt media välkomna till Billerud-Korsnäs arena, för att följa ASSI IF:s spel i Elitettan.