Seger i måstematch

Infjärdens SK - Assi IF 1-3 (1-0)

Herrarna tog en mycket viktig seger när man besegrade Infjärden på IVAB Arena på en mycket dålig gräsplan. Matchen spelades i hård blåst, Assi drog nitlotten och fick starta i motvind.

Redan i minut 5 tog ISK ledningen efter att Assis försvar misslyckats med att spela bort en långboll, istället fick ISK friläge och kunde rulla in bollen. ISK har ett par farliga chanser till i medvinden och på den ena gör Jens i målet en fin räddning på.

Assi skapar också ett par bra chanser, bland annat två frisparkar som är nära att resultera. På den ena skjuter Robin G i ribban och på den andra gör målvakten en bra räddning på Jackes skott. 1-0 står sig halvleken ut. Tyvärr skadar sig Jussi efter en halvtimme och tvingas utgå, samma med Harri som får kliva av i halvtid.

Andra halvlek tar Assi omgående hand om spelet och pressar tillbaka ISK. Kvitteringen kommer i minut 54. Pär frispelar Felix som rundar målvakten och lägger bollen i mål.

Fyra minuter senare gör Assi 1-2 när Robin G skruvar in bollen i mål från strax utanför straffområdet, på pass av Felix. Matchen avgörs definitivt i minut 70 när Felix gör sitt andra mål på pass av Kåffe. Assi skapar ytterligare flera fina chanser men blir lite för omständliga i avgörande lägen.

Segern innebär att Assi spelar kvar i div.3 2016.