Seger för Assi2 i Trångfors

Trångfors IF - Assi IF2 1-3 (1-2)

Trångfors borta på en väldigt kort plan i alla avseenden, detta gynnar motståndarna mer än oss just på grund av deras spelstil. Men vi är mycket medvetna om detta redan innan vi kliver in på plan. 

Det är trångt om ytor centralt och Trångfors spelar fysiskt och mycket 1-2 pass och sen lång boll på deras forwards. Vi avstyr detta stabilt och bra genom hela matchen. I matchminut 28 bjuder vi Trångfors på ett skitmål, de har frispark på mitten av plan och lägger den på mål och bollen dimper ner bakom alla spelare och studsar över vår målvakt och in i mål. Vi har tålamod och jobbar effektivt med att ta ned och behandla boll samt alternera med djupledsbollar. Inte långt efter kvitterar vi genom ett instickspass av My mellan Trångfors backar där Cornelia via en fin löpning och mottagning kan avancera och kyligt lägga in den i högra burgaveln. Vi fortsätter att mala på och Trångfors kommer inte till några riktiga farligheter och Matilda jobbar stabilt i mål. I slutskedet av matchen efter press av oss går bollen till Lina som vänder bort sin motståndare och säkert placerar 1-2 till oss i matchminut 44:a. 

Det är inte så mycket att orda om i halvlek. Vi får ta mycket stryk på plan och detta är inget nytt för oss. Däremot poängterar vi att vid frisparkar måste backlinjen välja en hög- eller en lågpositionering beroende på hur motståndarna agerar. Detta pga av den korta planen och för att underlätta för vår målvakt och för att ställa motståndarna offside vid farliga lägen. 

Andra halvlek fortätter vi på samma stabila sätt, vi innehar merpart av boll och Trångfors fortsätter med sin spelstil. I matchminut 62 utökar vi ledningen återigen via ett instickspass. My hittar luckan och Tilda N med sina rappa steg fångar upp bollen och placerar den otagbart för målvakten i vänstra borte burgaveln och vi har 1-3. Trångfors lyfter upp folk och spelar på en 3-backslinje sista delen av matchen vilket gynnar oss mer än dem men vi lyckas inte sätta några fler chanser denna match. 

Det fina tålamod vi visar under denna match är A och O och lägena kommer förr eller senare, riktigt roligt med 3 olika målgörare dessutom. Det är inte lätt att spela denna typ av matcher och vi gör det ruggigt bra. Vi kasserar därmed hem vår fjärde vinst i rad och är i toppstriden i tabellen vilket är sjukt bra då merparten av spelarna aldrig har spelat på division 2 nivå och föreningens mål var att vi ska försöka hålla oss kvar i divison 2. 

Nästa match möter vi Gammelgården hemma - Varmt välkommen till Billerud Arena den 13 aug kl. 16.00. 34 - 1-1 Cornelia Wiklund - Ass My Grahn
44 - 1-2 Lina Suup 
62 - 1-3 Tilda Nordqvist - Ass My Grahn

Sonja GrahnTränare