Två lite onödiga förluster

Damer Alviks IK - Assi IF 1-0 (0-0) Herrar Hedens IF - Assi IF 1-0 (1-0)

Damerna åkte på en mycket tung förlust i den svåra bortamatchen mot Alvik.

Assi var det lag som förde spelet i bägge halvlekarna, men laget hade svårt att göra mål trots flera bra chanser. Alvik hade mycket folk i försvaret och gjorde det svårt för Assi att åstadkomma mål, men på de chanser Assi fick borde det ha resulterat i mål vid ett par tillfällen.

Alvik körde hela tiden med långbollar att springa på för deras forward och i andra halvlek får man också en straff som blev matchavgörande. Förlusten innebär att man förmodligen blir passerad av Umeå Södra och måste ha hjälp av andra för att nå en kvalplats med andra ord en minst sagt prekär situation.

Startelvan:

Elin R

Johanna, Frida, Indira, Emilia

Josse, Fernanda, Lina, Tilda

Moa, Erin

Ers:

Kenning, Elin S, Felicia, Ronja, Fanny.

Byten:

Min 55 Emilia ut Ronja in

Herrarna gör spelmässigt en mycket bra match och äger i stort sett hela matchen. De gör det mesta rätt, förutom mål, och då är det svårt att vinna. Under den första halvtimmen skapar laget tre riktigt bra chanser som man borde ha gjort mål på, och då mer eller mindre dödad matchen. Hedens mål kommer i minut 31 på en boll in från kanten som går förbi alla och Calle Mattsson kan skjuta bollen i mål.

Andra halvlek fortsätter Assi att dominera matchen och skapar flera fina chanser, men målen uteblir.

Heden har en bra chans som Assi bjuder på genom ett missförstånd mellan Jens och försvaret. Heden hade marginalerna på sin sida och det är väl därför man ligger där man ligger, men Assi var det klart bättre laget i dag. Men som sagt - gör man inte mål kan man inte vinna.

Nu återstår två matcher, kan laget fortsätta att spela bra och sen bli effektivare i målskyttet ska det inte vara några problem att ordna nytt kontrakt.

Startelvan:

Jens

Simon, Adam, Raimi, Johan E

Robin P, Pär, Robin G, Kåffe

Felix, Jacke

Ers:

Anders, Tommy, Samuli, Valtteri, Casper, Jussi.

Byten:

Min 71 Robin P ut Tommy in

Min 80 Johan E ut Valtteri in

Min 84 Simon ut Jussi in