Uddamålsförluster for herrar och damer

Piteå IF - Assi IF 2-1 (1-0)

Betydligt bättre match än den första mot Kemi. Vi hittade mer rätt i positionsspelet och passningsspelet förbättrades markant. Dessutom kliver vi in i närkamperna på ett helt annat sätt än sist. Detta trots att vi möter ett betydligt bättre motstånd an i den första matchen.

Vi förlorar med 2-1, men ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist eller missvisande. På en riktigt blåsig LF Arena inledde PIF målskyttet i den 35:e minuten då vi onödigt tappar boll på mittplan och straffas direkt. Kvitteringen kommer efter en fin framspelning av Parvi till Keijo som säkert lägger in 1-1 bakom Adell i Piteåmålet. Detta sker i minut 75.

Piteå gör dock 2-1 med två minuter kvar av matchen i starkt misstänkt offsideläge. Chansen föranleds dock av en miss i positionsspelet på egen planhalva.

Pär och Robin gör en fin insats på mitten samtidigt som nyförvärven Tommy och Keijo gör riktigt lovande debuter i den gröna trojan.

Kemi - Assi IF 2-1 (2-0)

Vi startar matchen mycket bra och håller spelet väl uppe i första halvlek, mitt i halvleken gör dock Kemi 1-0 och alldeles i slutet kommer 2-0. Det var lite missvisande siffror efter första halvlek.

Andra halvan är ännu bättre från var sida och vi kommer i fler och bättre anfall, mitt i halvleken gör vi 2-1 när Lina sätter ett långskott i bortre krysset. Efter målet jagar vi en kvittering utan att lyckas, men totalt sett en mycket bra match av oss. Det tar vi med oss till kommande matcher.

Frida B, Linda, Lina och Ida toppar idag och provspelande Emilia Lundkvist gör en mycket bra match.