Tre viktiga poäng till Assi

Assi IF- AIK 2-1 (0-1)

Toppmatchen mellan Assi IF och AIK slutade i dur för hemmalaget efter att man vänt 0-1 underläge till 2-1 seger.

Assi började piggast där man höll i dirigentpinnen och hade det mesta i spelväg samtidigt som AIK hade flertalet djupledsbollar som var ett litet orosmoment för Assi-försvaret.

0-1 kom dock i den 15:e minuten i AIK´s första riktiga anfall och var som en kalldusch för hemmaspelarna. Assi fortsatte att jobba men saknade det lilla extra i boxen framför mål för att riktigt kunna utmana och hota AIK´s för övrigt duktiga keeper. AIK vann de flesta luftduellerna men Assi tog oftast hand om 2:a bollarna och hade känslan av att hemmalaget ändå hade matchen och lyckades manövrera bort AIK´s försök till ett gott passningsspel.

I andra rundan kom AIK allt mer och fick stundtals spelövertaget. AIK hade ett tufft och aggressivt spelsätt i sin pressättning samtidigt som Assi ibland hade för långt mellan lagdelarna. Hoppet tändes efter en inläggs-retur där Moa Öhman höll sig framme och tryckte in kvitteringen. Spelet jämnade ut sig något efter målet. Spelet och uppspelen från de båda lägren var fortsättningsvis böljande. I minut 73 kom vindsnabbe Josefine Hansson efter kanten, vände upp och slog in ett avvägt inlägg som Erin Craig snyggt skarvade in och i och med detta även segern, 2-1.

En bra prestation och bestämdhet hos spelarna i Assis lag vilket är imponerande att se.

På fredag åker laget ner till Göteborg för ett möte mot ett välspelande Kungsbacka DFF.