Nyheter

05 Aug 2020

Vinst 3-0 i Seriepremiären

Seriepremiären betydligt senare än normalt. En lång försäsong är äntligen över och det är poäng som gäller. Premiärer brukar ofta innebära nervositet vilket inte var något undantag i detta fall.

24 Maj 2019

Ernestina på plats

Ernestina Abambila har anlänt efter att få fått alla papper på plats. Hon debuterar i truppen som möter Umeå i morgon lördag 25 maj 16.00.

09 Maj 2019

Kenth slutar.

Kenth Wärja.
Pressrelease.
Assi IF och Kenth Wärja har i samförstånd beslutat att gå skilda vägar. Anledningen till detta är att spelartruppen och Kenth har olika uppfattningar om hur vi ska spela fotboll. Missnöjet har under tid växt fram och är i dagsläget ohållbart. Därför detta beslut i samförstånd med Kenth.
Assi IF tackar Kenth för den tid som varit och önskar honom lycka till i framtiden.
Styrelsen Assi IF

Detta har inte uppstått på grund av de resultat laget gjort under de fyra första matcherna utan enbart på samsynen hur vi ska spela. Föreningen kommer nu att se över organisationen i ledarteamet och hoppas allt ska vara på plats under nästa vecka.

07 Maj 2019

Moa åter i laget

Moa Öhman är tillbaka i klubben efter studier i USA. Moa inledde träningen med laget i måndags. Moa är en spelare med goda kvalitéer som vi kommer få stor nytta av. Vi hälsar Moa tillbaka i Assi IF.

22 Feb 2019

Pia Sundhage på besök

Pia Sundhage besökte Norrbotten under torsdagen. Hon besökte bl.a NIU i Luleå, Furuhedsskolan i Kalix där hon pratade om ledarskap samt på kvällen Assi IF.s träning.

18 Dec 2018

Träningsmatcher 2019

Förberedelserna för kommande säsong är avseende matcher klara och de matcher som bokats är följande:
17/2 Luleå SK Arcushallen
24/2 RoPS Rovaniemi
3/3 Morön BK Arcushallen
16/3 Motstånd ej klart – ev möter vi ett pojklag i Junko Halli Kemi
24/3 Notviken IK Arcushallen
31/3 Piteå IF Piteå
7/4 Infjärden SK BillerudKorsnäs Arena
14/4 Seriepremiär mot Lidköping FK i Lidköping (Elitettan)

21 Apr 2018

Inför matchen

Andreas inför matchen mot KIF Örebro DFF söndag 22 april 15.00 på BillerudKorsnäs Arena

25 Mar 2018

Förlust i Umeå

Under lördagen så spelades säsongens första match utomhus på Umeå Energi Arena mot Umeå IK. Detta skulle även bli säsongens första nederlag då UIK gick segrande ur matchen med 2-0.

16 Jan 2018

Träningen igång

I går kväll så inleddes den gemensamma träningen med ett träningspass på Stureplan under ledning av den nye tränaren Pierre Persson. Vi fick se att många övningar hade stor andel teknik i sig och spelarna som inte känt ”boll på länge” hade fullt upp att focusera på de bollmoment som Pierre genomförde. Bollen användes hela tiden och stämningen kändes igen och många skratt hördes på Stureplan igår kväll. Välkommen till föreningen Pierre - och det kommer att tränas hela veckan i Stureplan denna vecka.

30 Dec 2017

Lina Suup flyttas upp

Lina som sista säsongen tillhörde Assis div.2 lag flyttas nu upp till elittruppen. Till vardags håller Lina till på fotbollsgymnasiet i Luleå. Lina är en ung lovade spelare med mycket "speed" under fötterna.

29 Dec 2017

Trotjänare förlänger.

Klart är nu att Lina Henriksson, Josefine Hansson. Moa Öhman och Emelie Helmvall kommer att spela för Assi IF 2018. Fyra mycket viktiga spelare som tillförde mycket senaste säsongen.

26 Dec 2017

Tilda fortsätter i Assi IF 2018

Tilda Westman är nu klar för Assi IF 2018. Tilda har under året varit uttagen i den svenska landslagstruppen för F-16. En teknisk och spelskicklig spelare som går en ljus framtid till mötes.

23 Dec 2017

Emilia klar för Assi IF 2018

Emilia Lundqvist har skrivit på kontraktet för 2018. En mycket viktig namnteckning. Emilia är användbar både i backlinjen och på mitten. Fler klara spelare kommer under helgen.

19 Dec 2017

Elin valde Umeå

Elin Nilsson valde att spela för Umeå IK FF nästa säsong. Elin har provtränat med Umeå senaste tiden innan hon tog beslutet. Vi tackar Elin för tiden i Assi IF och önskar henne Lycka till.

19 Nov 2017

Fredrik blev årets manlige ledare i Norrbotten

I lördags den 18/11 i samband NFF;s fotbollsgala utsågs Fredrik Söderholm till årets manlige ledare i Norrbotten. Övriga nominerade var Stellan Carlsson Piteå IF och Örjan Pääjärvi Ohtana/Aapua. Naturligtvis gläds vi klubben åt denna utmärkelse och Fredrik själv uttryckte sig så här direkt efteråt:
"Otroligt glad och stolt att få kröna min tid i Assi IF med detta pris. Tack till min familj som alltid ställer upp samt till hela laget, ledarna och klubben"!

16 Nov 2017

Tilda i Landslagstruppen för F 16 laget

Vi kan glädjande meddela att vår Elitettan spelare Tilda Westman uttagits till ett läger i Bosön för F 16 Landslaget.
Tilda har övertygat vid de matcher som spelats i Cup Kommunal och varit en bärande spelare i Norrbottens lag, vilket bäddat för denna uttagning.
Tilda är en träningsflitig spelare som utvecklats mycket i år och nu är redo för större uppgifter. En talang som nu får möjligheten att visa att Assi IF fostrar spelare för spel även i landslagssammanhang.
Vi gratulerar Tilda till denna uttagning och önskar henne Lycka Till både under lägret, men naturligtvis också inför kommande Elitettan spel år 2018
GRATTIS Tilda

08 Nov 2017

Erin klar för säsongen 2018

Arbetet med nästa års lag är nu i full gång och ikväll har vi gjort
klart med en kontraktsförlängning, då vi nu kan meddela att Erin Craig
kommer att spela för oss även kommande säsong. Erin är en spelare som
med sin energi och attityd betyder mycket för laget. Hennes höstsäsong
har varit mycket bra och hennes utveckling som spelare i Elitettan har
varit beundransvärd. Vid jämförelser med andra spelare i Elitettan är
hennes statistik avseende gjorda mål kontra sin speltid beundransvärd.
Hennes mål är att efter sin semester hemma i USA återvända till laget
mer motiverad och tränad än tidigare år. I Erin får vi en spelare som
levererar på hög nivå för lagets bästa. En attitydspelare som behövs i
alla lag avslutar Jocke Abrahamsson Sportchef.

27 Feb 2017

Träningsvecka 8

Under veckan som gått har vi jobbat med speluppbyggnad där vi försökt att få övningarna så matchlika som det bara gått i vår lilla hall. Slutet av veckan har vi tränat matchförberedande inför matchen mot Rovaniemen PS som spelades i Kemi Finland. Vi har även diskuterat samt påmint spelarna om vikten av att sköta kosten men även vila och återhämtning m a o njuta av livets goda
.
// Ass.tränare
Marcus Roininen

24 Feb 2017

Assis trupp mot RoPs

Fredrik mönstrar följande trupp mot RoPs.
1.Jenny Isaksson
30. Christina Dineson
7. Johanna Andersson
4. Emilia Lundqvist
19. Lina Henriksson
10. Moa Öhman
6. Emeliie Hemvall
9. Fernanda da Silva
21. Paulina Hedqvist
8. Johanna Olofsson
14. Frida Björck
5. Indira Ilic
15. Erin Craig
17. Elin Nilsson
22. Cornelia Wiklund
13. Johanna Lindbäck
11. Tilda Westman

20 Feb 2017

Träningsvecka 7

Veckan började med ett par lugnare återhämtnings-träningar efter helgens match i Uleåborg som för övrigt gav mycket positiva besked med tanke på utförandet.
Vi fortsatte veckan med arbetet med spelavstånd, diagonala passningar, vinklar och positioner blandat med en del övningar med högre belastning. Avslutningsvis försöker vi få in våra färdigheter i samtliga våra spelövningar så att vi lär oss värdera risker med möjligheter och framför allt i rätt ögonblick.

// Ass.tränare
Marcus Roininen

06 Feb 2017

Träningsvecka V5

Under veckan har vi jobbat en del med uppspel, genombrott och pressättning. Tempot har varit högt med en del inslag av fys vilket tjejerna haft en fantastiskt inställning till. Kommande vecka lägger vi fokus på försvarsspel. Kommande helg är det dags för säsongens andra träningsmatch i Uleåborg, Finland.
// Ass.tränare
Marcus Roininen

01 Dec 2016

Truppen tar form

Lina Henriksson på bild klar för spel 2017 även Josefine Hansson och Moa Öhman blev klara ikväll.

17 Sep 2016

Serieseger

Assi IF - Mariehems SK 4-1 (2-1) Serieseger trots att två omgångar återstår. GRATTIS tjejer och ledare.

01 Maj 2016

Damerna tog 3 poäng.

En tuff borta match mot Storfors AIK där ASSI bärgar 3 poäng efter 2-0 (1-0).
Målskytt Moa Öhman vid bägge målen.

09 Apr 2016

Mariehems SK - Assi IF 1-4

ASSI dam är på turné ner till Umeå och möte på lördag förmiddag Mariehem på ett soligt T3 arena. Vinst med 4-1 efter stort bollinnehav av ASSI matchen igenom. ASSI varvade mycket fint spel med en del slarv i passningsspelet.

07 Apr 2016

Assi IF - ROPS 3-1

Det var sex månader sedan som det spelades match på Billerud Arena tills ikväll då ASSI Dam tog emot finska Div 1 laget RoPS på hemmaplan. Ca 70 åskådare trotsade kyla och blåst.