Damerna tog tre poäng mot Böljan

Assi IF - If Böljan 3-0 (0-0)

Under första halvlek försökte Assi att hålla ett högt tempo där halvleken bestod av en hel del kamp och bolltapp i de bägge lagen. Assi var ändå laget som skapade de hetaste målchanserna samtidigt som Böljan ställde upp med ett lägre defensiv och tog sig upp på banan emellanåt och kunde skapa en del oro i Assis försvar. Halvtidsresultatet 0-0 speglade också matchbilden.

I andra rundan tog Assi kommandot direkt från start där man kontrollerade det mesta som skedde. I minut 58 slog Johanna Andersson ett inlägg som Moa Öhman kunde styra in och 1-0. Assi fortsatte trycka på och med detta kom även 2-0 i den 61:a minuten efter att Elin Nilsson distinkt avslutade på bästa sätt. Därefter vaknade Böljan till, lyfte sitt spel något och skapade ett par riktigt heta chanser. Med tio minuter kvar av matchen klev Josefine Hansson fram och punkterade matchen med att göra 3-0, ett skott som för övrigt duktiga keepern i det gästande Böljan inte orkade hålla emot. Sista 10 minuterna orkade inte Böljan resa sig men stred ändå till domaren blåste av matchen.

Skönt med seger i våromgångens sista match för Assi. Assi som gjort en insats och prestation utöver det vanliga denna säsong men som man inte känner sig färdiga med då både ledare och spelare vill så mycket mer. Nästa match, höstomgångens första, spelas mot IK Uppsala på bortaplan före sommaruppehållet söndag den 16/7.