Assi F2 - Storfors AIK 4-0 (2-0)

Cornelia Wiklund svarade för tre mål.

Efter våromgången kändes det riktigt bra att ha en trupp som är mer eller mindre intakt fast det fortfarande florerar förkylningar.

Vi jobbar mycket bra med lagdelarna över stora delar av matchen och Storfors får mycket lite tid till att behandla boll och får därmed problem att etablera ett spel. Vi följer med mycket bättre med hela laget och minimerar därmed avståndet mellan lagdelarna, skär av vinklar och lägger hög press så fort vi ej äger boll samt att vi verkligen tar det defensiva arbetet över hela plan. Vi alternerar vår speluppbyggnad mer och kommunikationen mellan varandra är också bättre dessutom avväger vi våra alternativ snabbare, levererar boll till rättvänd i det lägen där det är trångt m.m.

Vi tar ledningen redan efter 7 minuter efter ett riktigt fint förarbete genom hela laget och där bollen sedan hamnar centralt till Linda Tikkanen ca 5 m utanför målområdet och ett distinkt skott sitter just under ribban, vackert avslut! Vi fortsätter att spela effektivt och vi är verkligen nära minst 3 mål till bl.a. via hörna, inlägg och avslut centralt mitt framför mål av Sofia Tikkanen. I 37:e minuten utökar vi ledningen till 2-0 efter ett fint samarbete igen och där Cornelia Wiklund utmanar, kommer fri på vänsterkanten och sedan kyligt drar målvakten och placerar bollen stensäkert i mål!

Vi går till pausvila med 2-0 och vi har inte så mycket att anmärka på men vi påtalar att vi inte får ignorera i att ta hemarbetet på kanterna och vara närmare våra lagkamrater i uppspelsfasen samt att vara nogrann i utsatta och farliga situationer i vår uppspelsfas. Har vi gett 120% första halvleken så går vi nu ut och ger 130% trots den tryckande värme som råder.

Vi börjar andra rundan lika bra som första och det dröjer inte länge innan vi utökar vår ledning igen. Vi har ett enormt snyggt väggspel som leder till att bollen till slut hamnar på Cornelias högerkant och där hon med fart utmanar igen går förbi och blir fälld i straffområdet. Cornelia får förvalta den själv och här är det inga tveksamheter, 3-0 har vi på tavlan i matchminut 53. Vi kommer inte till lika många avslut som i första halvan men vi har fina kombinationer och insticksbollar men tyvärr rinner de lite långt, däremot stänger vi och jobbar ihop klokt så Storfors tvingas till mycket långbollar där vi idag är ruskigt effektiva med att avstyra dem. Efter en spelvändning från våran sida centralt levererar vi boll ut på högerkanten och Cornelia sätter fart och 10-15 m utanför målområdet drar hon på ett långskott som är otagbart för målvakten så i 73 matchminuten har vi 4-0 och en hat-trick av Cornelia. 

Denna match är ett riktigt lagarbete helt igenom men denna match sticker mittfältet ut mycket mer än tidigare, Linda Tikkanen, Nathalie Pohjola och Clara Bäckman-Lundbäck gör ett kanonjobb i offensiven och defensiven. Riktigt bra avvägningar i speluppbyggnaden, starkt huvudspel och viker sig inte någonstans - En väl genomförd match!! Vi avlastar det centrala mittfältet sista 20 minuterna och Emmy Lindgren gör här ett riktigt bra inhopp. 

Nu hoppas vi på att de sista "flunsadrabbade" spelarna frisknar till och att vi kan presentera en ännu bredare trupp till kommande matcher.

Nästa match är borta mot Gammelgårdens IF onsdagen den 8 augusti kl. 19.00.

Sonja GrahnTränare

 Tweeta

 Dela