Poäng i första höstmatchen

KIF Örebro DFF - Assi IF 1-1 (0-0)

I höstomgångens första match mot KIF Örebro fick Assi IF med sig en poäng på bortaplan i den fortsatta hettan.

 

Första rundan var spelmässigt jämn där Assi spelade kompakt och organiserat i defensiven där man fick till pressättningen på ett bra sätt. Örebro spelade rakt med längre djupledsbollar där man försökte sig på få tillslag och snabba omställningar. När Assi spelade efter backen var man ofta farliga i sina genombrott medan Örebro var de starkare laget i luftspelet. Hemmalaget hade ett par frilägen vilka Daniella Rice motade på bästa sätt.

 

I andra rundan tappade Assi spelet något då man fick jobba hårt i sina förflyttningar och pressättning vilket märktes ju längre matchen led och Örebro var det mer bollförande laget. Örebro hade också ett par ramträffar. I minut 75 kom också ledningen för Örebro där en hörna gick direkt i mål. Något snopet men rättvist med tanke på den förändrade matchbilden.

Assi fortsatte att trampa på där man också skapade en del farligheter. I 80:e minuten fick man ett bortdömt mål för offside helt riktigt. Sex minuter senare drev Fernanda Da Silva bollen utanför straffområdet och sköt i maskorna och kvitteringen var ett faktum. På övertid var Fernanda nära att göra mål igen efter ett längre skott som just gick över ribban.

 

En bra genomförd match där man höll sig till sin gameplan och arbetade hårt för varann. Kul var det också att Lina Suup fick debutera i Elitettan. Nästa helg väntar Sundsvall på bortaplan.

 

TRUPPEN:

 

Daniella Rice MV

Indira Ilic

Fernanda Da Silva C

Erin Craig

Lina Henriksson

Frida Björck

Tilda Westman

Johanna Andersson

Jaclyn Sawicki

Emelie Helmvall

Karlee Pedersen

Lina Suup Avb

Cornelia Wiklund Avb.

Christina Dineson MV Avb.

 

Byten:

 

TID: 62:a

UT: Tilda Westman

IN: Cornelia Wiklund

 

TID: 94:e

UT: Erin Craig

IN: Lina Suup

 

Varningar: -

 

Mål: Fernanda Da Silva 1

       

Assist: Erin Craig

 

 

      

// Marcus Roininen

Tränare Assi IF