Assi IF - Älvsby IF 9-1 (6-1)

Damlaget mot nykomlingarna Älvsbyn blev som väntat en tämligen enkel match för våra damer. Redan innan en minut hade gått kom första målet genom Kenning på pass av Josse H.

I minut 5 kommer så tvåan när Fernanda skjuter en frispark i mål. Assi var totalt överlägsna och som det ofta blir då, börjar man spela lite för svårt mot ett Älvsbyn som försvarade sig med i stort sett hela laget. Så det var ganska trångt på den planhalvan.

Efter 19 minuter kom så 3-0 när Josse H sköt i mål ur snäv vinkel. I minut 26 fick Älvsbyn reducera när deras forward lite enkelt fick springa genom Assis försvar. Minuten efter kom repliken från Assi när Kenning gör 4-1 på pass av Moa. Sedan dröjer det till minuterna 43 och 45 när Moa gör både 5-1 och 6-1, bägge på pass av Kenning. Det första var en riktig kanon.

Andra halvlek var det i stort sett bara spel på Älvsbyns halva, det gånger man utnyttjade kanterna med Josse och Kenning blev det till många farligheter.

7-1 nickade Fernanda in efter inlägg av Kenning. 8-1 var även det ett nickmål. Nu var det Lina som nickade en hörna i mål slagen av Kenning. I minut 89 kom matchens sista mål när Erin skött 9-1 på pass av Ida.

Ingen höjdarmatch av tjejerna spelmässigt trots den stora segern men en godkänd insats.