Förlust i derbyt mot IFK Kalix2

Assi IF - IFK Kalix2 1-3 (1-2)

Så var de dags för andra derbyt för denna säsong! Grabbarna såg laddade ut och ville ut och ha revansch!

Vi hade idag en trupp på 17man, äntligen större antal... Härligt och se! Där vi även hade två debutanter.

Vi får en kanonstart då vi redan i matchminut 4 gör mål genom Marcus B, han driver fram efter kanten och skjuter sedan bollen i mål... Bra start! Mer av detta..

Spelet är lite fram och tillbaka där vi känns tyvärr lite stressade/nervösa och gör väldigt många misstag och felpass denna match.

Kalix kvitterar ganska omgående där de lägger in bollen i vårat straffområde, deras första kille går upp och skarvar bollen vidare till nästa kille som får gå upp och nickar den med lite skruv in i bortre.

De får gå upp ostört två ggr och det straffar sej, alldeles för passivt från vår sida.

I minut 23 missar vi en rensning i eget straffområde, bollen har sedan lite flipper mellan spelare och våran målvakt får ej tag i bollen.. Vi är väl 5st runt bollen mot två Kalixspelare, men är ändå en Kalixspelare som är först på bollen och petar in 1-2. För passiva återigen..

Första halvlek slutar med ställningen 1-2 och finns mycket mer att önska till andra från våran sida.

Vi går igenom tillsammans i halvtid med hur vi ska pressa, minimera misstagen och fortsätta jobba. Samt mer rörelse och vilja ha bollen.

Ser ut som att vi kommer ut med mer glöd och lägger lite press mot Kalix, dock i minut 55 får deras kille bryta sej in från deras vänsterkant och gå förbi 2-3st innan han får till ett bra skott som slinker in.. 1-3.... Ajajaj. Resten av halvleken försöker vi få igång ett rull och komma in bättre i matchen, men på grund av alla felpass etc i våra uppspelsfaser så har allt jobb hemåt vi fått göra slitit hårt på många.. Vi får kramp på många, ett skadat knä etc.. Så sista 2-3min spelar vi med 10man... Vi gick igenom en hel bänk...

Nåja, vi skapar ju lite grann åtminstone, där Pär har en frispark i ribban.. Sunken är på väg igenom några gånger men får ej riktigt till avsluten(boll på mållinjen), Rasmus är nära på några inlägg, vi har några skott utifrån etc.. Chanser skapas, dock måste vi bli bättre på att förvalta dem och gärna skapa ännu fler.

1-3 slutar matchen.

+ Vi jobbade på allt vi orkade, tyvärr slet alla misstag för mycket på orken.

+ När vi väl rör oss och visar oss för varandra har vi rätt bra rull på bollen.

+ Domarinsatsen idag var finemang! Kan varit bästa vi sett i år.

- Alldeles för mycket misstag, bolltapp och felpass/chanspass.

- Måste röra oss betydligt mer i offensiven och vilja ha bollen.

- Passiva, måste våga gå in i närkamper.. Åtminstone vara framme och störa våra motståndare.