Förlust i derbyt

Assi IF2 - Gammelgårdens IF 0-1 (0-1)

Väldigt trevligt med mycket folk på matchen och även roligt med publikens engagemang.

 

Vi inleder en aningen trevande och i ett alldeles för lågt tempo mot Gammelgården där vi absolut inte gynnas av det utan vi ger bort mycket av första halvlek just på grund av att vi faller in i detta låga tempo. Vi kommer inte alls upp i den nivå som vi brukar ha men vi gör en helt okej insats. 1:a halvlek bjuder inte på mycket farligheter (för något av lagen) då vi blir för lång i laget och inte har tålamodet att bygga upp spelet centralt vilket leder till att vi inte hinner fylla på med spelare. I matchminut 37 åker vi på ett baklängesmål där vi slarvar i vårt snack och hemjobb men får undan bollen som tyvärr går till en motståndare. Här anser vi att spelaren som sen får tillbaka bollen i nästa skede kommer från offside efter första anfallet innan hon skarvar ut bollen till vänster varpå vi åker på ett baklängesmål. Oavsett så gäller det att redan i första läget ha kontroll över situationen och det hade vi inte denna gång.

 

I pausvilan är det just tempot och tålamodet vi lyfter och att det är varje spelare eget ansvar att styra över matchbilden och sin egen prestation.

 

Spelarna tar verkligen till sig och levererar ett ännu bättre spel i andra halvan där vi verkligen är förtjänta av ett mål men vi lyckas inte trycka in den. Lina S har bl.a. ett friläge men avslutet går i famnen på målvakten, samt en frispark som tar i undre delen av ribban och vi lyckas inte peta in returen. Hörna där bollen verkligen agerar flipperkula och vägrar att hitta in i nätmaskorna samt en del andra farligheter. 2:a halvleken är våran men vi har totalt stolpe ut och den spelare som håller uppe försvaret i Gammelgården med sitt hårda, uppoffrande men schyssta spel är Amanda Lundström.

 

Vi ska vara nöjda med det sätt vi genomför matchen på, att vi aldrig ger upp, att vi hittar tillbaka till ett bättre spel och att vi med stommen som -00 denna match presenterar en fotboll som är rolig att se på och framförallt roligare att spela. Att det i sin tur inte alltid leder till vinst mot andra föreningars 1:a lag där fokus oftast ligger mer på vinst ger oss en fördel i att våga vara mer kreativa vilket i sin tur i slutändan leder till en bredare rutin och trygghet.

 

Emmy Lindgren och Josefin Danell från F17/15 gör även fina insatser denna match, kul att se att vi även kan fylla på med yngre spelare och ge dem chansen att prova på division 2 nivå.

 

Nästa match är hemma mot Myckle lördag den 19 aug kl. 13.00, välkommen! 

 

Sonja Grahn

Tränare