Förlust mot Mallbacken

Lina Assis målskytt.

Assi IF-Mallbackens IF  1-2 (0-1)

Mallbacken började direkt med ett högt försvarsspel och skapade en del farligare chanser och frisparkar och gick in tufft i varje närkamp. 0-1 kom också redan i den 9:e minuten där huvuddomaren och assisterande domaren inte var överens om offside eller inte.

Efter målet jämnade spelet ut sig något men där spelet var böljande med hafsigt spel, höga bollar och bolltapp från båda lägren. Mallbacken kändes hetare i de flesta momenten under första halvlek.

Efter ca:10 minuter in i andra rundan kom Assi allt mer in i matchen och spelet då man började vinna första-och andrabollarna allt oftare. Assi hade allt mer boll på gästernas planhalva och utdelningen kom genom kvittering i den 77:e minuten där Lina Henriksson dundrade in ett skott på 20 meter i burgaveln. Assi fortsatte att ha tryck men där Mallbacken hade farliga situationer i sina offensiva försök. I den 92:a minuten fick också Mallbacken sin chans efter en stolpretur som de lyckades peta in och därmed segern. En sur förlust med tanke på övertiden men sammantaget var Mallbacken ett tufft gäng att möta och all heder åt gästerna.

Nu gäller det att slicka såren för att komma igen mot AIK på hemmaplan kommande helg.