Första förlusten kom mot ÖIF.

Per Lygren en missnöjd tränare.

Ett till synes oinspirerat och viljelöst Assi förlorade dagens hemmamatch i div.5 mot Överkalix. Efter 6 raka vinster kom så första förlusten i en match som man naturligtvis ska vinna detta utan att på något sätt förringa Överkalix. Första halvlek var 7 minuter gammal när Överkalix tog ledningen på en frispark som Assis målvakt Anton Larsson inte fick grepp på. Assi var det lag som hade mest boll men slarvade i passningsspelet och hade svårt att få till några bra chanser. Bästa chansen kom efter 25 minuter när Niklas S kom runt på kanten och spelade Sebbe N som missade. Sista kvarten blev lite bättre men man åstadkom endast ett par skott som ÖIFs målvakt inte hade några problem att rädda. 0-2 kommer så i halvlekens sista minut efter ett bra anfall av ÖIF som friställer målskytten och han sätter bollen säkert i mål.

Andra halvlek blev bättre från hemmalaget dock långt ifrån bra man har spel på ÖIF.s halva i stort sett hela halvleken men har svårt att skapa dom där riktigt heta målchanserna. Många av anfallen resulterade i hörnor och det var också på en sådan som reduceringen till 1-2 kom genom Jocke Larsson hörnan slagen av Sebbe N. Assi försökte på slutet få till en kvittering och flyttade upp folk men utan resultat i stället gjorde ÖIF 1-3 på en kontring. Förlusten innebär med stor säkerhet att man nu tappar serieledningen.