Seriefinal mot Team TG

Fredriks tankar inför matchen mot Team TG på söndag 14/8 kl.16.30 på BillerudKorsnäs Arena.

Då var det dags för 15:e omgången i damernas Div 1 och Assi IF Dam tar emot seriefavoriten och  fjolårets serievinnare Team TG (fd Umeå Södra). Team TG som alltid spelar en bra fotboll och som radat upp segrar sedan återstarten av serien.

Assi slog Åkullsjön med klara 5-0 borta men nu väntar en tuffare uppgift på hemma plan.

 

Hur ser tränare Fredrik Söderholm på denna match?

Ska verkligen bli superkul att möta TG på hemmaplan och förhoppningsvis inför en stor publik. Vi och TG har gjort ett litet ryck i tabellen och det är två bra lag som möts på söndag.

Vi förbereder oss som vanligt inför matchen med träningar under veckan och fokuserar på vårat spel och på hemmaplan siktar vi på tre poäng men är väl medveten om att detta är en av årets tuffaste matcher. Ska vi slå TG måste vi göra det tillsammans.

 

Vad är det som gör TG så bra?

 

TG är ett komplett lag med många duktiga spelare och en bra blandning mellan unga och äldre spelare. Sist vi möttes så var det två mycket bra lag som tog ut varandra under 90 min.

Therese Kapstad verkar vara en mycket klok och bra tränare. TG:s samarbete med Umeå IK är också bidragande.

 

Vad kommer att avgöra denna match?

 

Jag tror att tillfälligheterna avgör och laget som klarar av att göra sin match. För oss handlar det om att göra det tillsammans och utnyttja dom chanser vi skapar samtidigt förhindra TG att utnyttja sina lägen.

 

Hur är känslan i truppen?

 

Den är bra och tjejerna är som vanligt fokuserade på uppgiften att möta TG och det märks på träningarna.

 

Skador i truppen?

 

Johanna Olofsson är glädjande åter i träning i övrigt små skavanker och förkylningar efter Åkullsjön matchen som inte bör störa på söndag.

Evelina Bäcklund MV fingerskadad och borta resten av säsongen.

 

Truppen?

 

Meddelas efter träningen på fredag.

 

Vad tippar du?

 

Haha samma fråga som sist, jag tippar inga resultat men vi spelar för vinst och ser hur långt det räcker. Kommer bli en rolig match.

 

 

Tack Fredrik och lycka till på lördag.

 

Tackar!