Assi IF - Umeå Södra FF 1-2 (1-2)

Damerna åkte på en blytung förlust i mötet med Umeå Södra på hemmaplan. Annars började första halvlek bra och 1-0 kom i minut 14 genom Lina framspelad av Kenning. Glädjen varade dock inte länge för minuten efter kvitterar US på en omställning och ett skott från vänsterkanten resulterar. Efter det är Assi illa ute och lyckas vid två tillfällen få bort bollen från närheten av målet. 1-2 kom  i minut 27 efter ett inspel från högerkanten där man lite enkelt får göra mål trots att det fanns folk hemma. Assis bästa chans var ett bra skott av Fernanda som deras målvakt lyckades tippa i ribban och ut.

Andra halvlek handlade i stort sett bara om Assi som hade en konstant press mot deras försvar som spelade säkert och bra.  Assi lyckades inte trots spelövertaget att skapa dom där riktigt heta chanserna förutom ett otal av hörnor som alla blev resultatlösa. Assis spel i andra blev ibland onödigt stressigt och man slarvade bort bollar i stället för att ta det lugnt och bygga anfall där man får med sig mycket folk.  Förlusten innebär att man förlorar förstaplatsen till US och nu behöver man hjälp av andra lag för att återta den men ska man klara ett kval till elitettan ska inte lag som US vålla några problem.