Assi IF2 - Infjärdens SK 2-1

Elin avgjorde matchen mot Infjärden

Härligt väder i veckan och så även under denna match mot Infjärden, värmen är riktigt tryckande under 1:a halvlek. 

Då 3/4 av backlinjen är borta, EE har sommaruppehåll och F17 ska till Umeå så är det lite pyssligt att få ihop truppen till denna match. Det löser sig tillslut så att vi i alla fall har 2 avbytare. 

Startpositionerna för många är inte vad de vanligtvis brukar spela och detta märks de första 15-20 min men vi jobbar oss sakta och säkert in i matchen. Vi gör även några positionsförändringar som är möjliga för att ta tag i spelet mera. I matchminut 29 lyckas Infjärden ta ledningen genom en hörna som de knäar in. Vi kvitterar till 1-1 i matchminut 39 genom en snabb spelomvändning där Elin N får bollen centralt och lägger ett fint pass mellan Infjärdens backar som Erin snappar upp, hon kampar sig till avslut och skottet sitter i målvaktens borte högra hörn. Vi går till pausvila med 1-1. 

Vi talar om att laget är för långt och att Erin får alldeles för lite hjälp, vi måste våga vara mer offensiva och ha tålamod i uppspelsfasen. 

Vårt spel är mycket bättre i andra rundan och nu skapar vi mycket mer hetare chanser än i första. Vi har lägen, Infjärden har lägen men det är stolpe ut för båda lagen. I matchminut 55 blir det ett tilltrasslat läge framför vårt mål och Infjärden får straff. Matilda går åt rätt håll men straffläggare lägger bollen minst 1 m utanför stolpen. Ungefär en liknande situation uppstår framför Infjärdens mål och vi får ett ruggigt frisparksläge. Elin tar sats och här vågar jag påstå att detta mål är nog ett av det snyggaste som gjorts på frispark på BA, den sitter klockrent i krysset och vi har ledningen med 2-1 i matchminut 74. Efter detta mål är det mycket säkerhetsspel, rensningar och långa bollar från båda lagen men vi står upp fint och håller undan till vinst med 2-1. 

Vår backlinje med Felicia J, My, Lovisa och Emmy L gör ett kanonjobb genom hela matchen, tror aldrig att vi ställt så många offside på en å samma match. Mittfältet med Elin på ny plats med olika spelare såsom Clara, Josefin och Nathalie P på kanterna spelar bättre och bättre ju längre matchen lider. Erin sliter och jobbar oerhört klokt och är så stark att hon många gånger vinner tillbaka bollen i viktiga lägen och skapar spelomställningar till vår fördel. Tilda N är som vanligt på rätt plats vid många tillfällen men lyckas inte få in en fullträff idag, Lina utmanar och jobbar stenhårt både offensivt och defensivt på sin kant. Att med en helt ny laguppställning ta 3 poäng mot serieledarna visar på en oerhörd bredd inom vår förening och vilken kompetens och vilja spelarna besitter. 

Ett stort tack till Emmy L och Tilde W som ställde upp med så kort varsel och båda spelarna gör jättefina insatser. 

Målen:
39 - 1-1 Erin Craig 
74 - 2-1 Elin Nilsson
Frisparksmål (direkt i mål)

Sonja GrahnTränare