Assi rådde inte på Kalmar

IFK Kalmar - Assi IF 6-3 (3-1)

Trots härligt väder, storpublik (2097 åskådare) lyckades inte Assi störa Kalmar som slutade med hela 6-3 och därmed blev IFK Kalmar ett allsvensk lag.

Matchen började mycket olyckligt för gästerna då Kalmar fick straff och ledningsmål redan i den 4:e minuten efter ett mindre väl slagen hemmåtpassning och Christina Dineson fläkte sig över fötterna på Kalmarspelare. Därefter blev spelet böljande på den blöta och mjuka gräsplan utan något ”finlir” men där Kalmar ändå skapade fler chanser än Assi. I minut 16 hade Emelie Helmvall ett jätteläge efter en fin framspelning av Johanna Antti men som Kalmarkeepern styrde bort.

Assi upplevdes att komma allt mer in i matchen samtidigt som hemmalaget spelade många djupledsbollar. Men istället för en kvittering lyckades hemmalaget utöka sin ledning till 2-0 i den 36:e minuten. Bara fyra minuter efter lyckades Assi reducera till 2-1 efter att Elin Nilsson lyckades med konststycket att slå in bollen direkt på en hörna. På övertid i den första halvleken gjorde Kalmar 3-1 före pausvilan efter en skarvnick.

Andra rundan startade lika illa som den första då hemmalaget gjorde 4-1 och samtliga åskådare började vädra segeryra. Som tidigare slutar Assi inte försöka och man reducerade två gånger om i minut 65 efter en snabb omställning där Josefine Hansson hittade Elin Nilsson med sitt inlägg och 4-2, minut 73 på straff av Fernanda Da Silva efter att Paulina Hedqvist blev nedsprungen i straffområdet av sin forna lagkamrat från Piteå IF, Elin Bergqvist. Bara två minuter efter hade Emelie Helmvall ett jätteläge att kvittera men där bollen gick just över övre ramverket.

I den 83:e minuten lyckades Kalmar ändå göra 5-3 efter en hörnretur och då gick väl luften ur Assispelarna som ändå gjorde ett tappert försök. Kalmar avslutade målgörandet i minut 89 och 6-3 efter inlägg och styrning.

Idag var det helt enkelt inte vår dag men där Assi ändå gjorde sitt yttersta. Vi gratulerar IFK Kalmar för en härlig fotbollssäsong.