Inför matchen Assi IF-IK Uppsala Söndag 23/4 kl:15.00 BillerudKorsnäs Arena

Marcus inför matchen mot Uppsala.

 

 

Första matchen är nu spelad och därmed släpper den första anspänningen inför serien både hos spelare men även hos oss ledare. Före tisdagens träning summerade vi seriepremiärmatchen mot Östersund med hjälp av videoanalys,samtal mm för att sedan börja fokusera på kommande match mot IK Uppsala.

 

Uppsala är ett duktigt spelande lag, fysiskt starka med ett lite annat sätt att jobba än vad vi har. 4-0 mot Sundsvall DFF i deras premiärmatch säger en hel del om deras kvalitéer.

Vi kommer dock att försöka spela vårt spel där gästerna förhoppningsvis får anpassa sig efter oss då vi vet vilka färdigheter som vi besitter samt med hemmafavör utan att vara naiva. Vi försöker alltid att utgå från vårar sätt att spela med de specifika detaljerna och grunderna som vi alltid försöker falla tillbaka på. Vi är även duktiga på att använda de individuella egenskaperna som våra spelare har i vår taktik.

 

Vad gäller skadeläget är Frida Jakobsson i full träning. Moa Öhman, Johanna Antti och Christina Dineson är på god väg med sina rehabträningar.

 

Föreningen har arbetat hårt med att försöka hinna med att färdigställa arenan och de mesta vad gäller organisationen mm vilket varit ett hästjobb inför den förhoppningsvis stundande folkfesten som vi tror att det kan bli. Bland fotbollsvänner runt om i Sverige är Kalixpubliken kända för att vara idrottsintresserade och där vi ofta ligger i topp vad gäller besökande på våra olika arenor och matcher.

 

I skrivande stund är det tätt snöande med nordliga vindar där t o m svanarna vänt tillbaka söderut. Med detta hälsar jag IK Uppsala välkomna till Isbjörnsriket.

 

// Marcus Roininen

   Ass.tränare Assi IF