Assi IF2 - Piteå IF2 8-2 (4-1)

Assi 2 övertygade i premiären

Då var seriepremiären avklarad och vi vinner rättvist och övertygande med 8-2.

Avsluten sitter mycket bättre varpå vi förövrigt har 3 klockrena stolpträffar där det blir retur men den går oss förbi. Vi gör mål på två fasta situationer (hörnor) vilket är ett steg i rätt riktning. Vi alternerar vårt spel mycket bättre än tidigare samt att vi hela tiden värderar och vårdar boll på ett hiskeligt bra sätt. Alla spelare vill vara på plan och visar det med stor uppoffring och riktigt god kampvilja, konkurrensen är stenhård!

Offensiven är återigen riktigt bra och denna match sitter även det defensiva arbetet mycket, mycket bättre. Vi innehar merparten av bollinnehavet vilket gör det svårt när man tappar boll och motståndarna gör en snabb omställning. Vi är inte riktigt med på detta de 5-10 första min. av matchen men korrigerar upp det bättre allt eftersom.

Första målet kommer just efter en omställning där ingen i backlinjen kliver och där vi går in tufft och hårt. Rätt beslut för det hade blivit mål annars och även rätt domslut. Piteå får sätta sin straff  i matchminut 15 men Carro var på bollen men förmådde inte mota bort den helt. Efter detta så släpper det rejält varpå vi inom loppet av av 6 minuter gör tre mål. Första målet kommer i matchminut 18 på ett snyggt inlägg från Emilia H som lägger den på bortre till Cornelia W och det är mål, förövrigt två spelare som gör ett fenomenalt jobb på sina positioner idag. Vi tar ledning med 2-1 i matchminut 20  genom Cornelia W via ett snyggt framspel av Nathalie P. I matchminut 24 utökar vi till 3-1 efter en hörna som går ut till My G som direktskjuter med vänster doja. I matchminut 35 avslutar Moa Ö kyligt på sidan om målvakten efter att hon själv pressat av motståndaren bollen och jobbat sig igenom Piteås försvar.

Vi fortsätter att hålla högt tempo i andra halvlek och skapar oreda i Piteås försvar men skotten letar sig tyvärr utanför eller så hamnar inläggen lite galet (rätt hård vid på BA). I matchminut 57 åker vi på ett baklängesmål där ytterback och mittback tyvärr brister i sin kommunikation och pressar på samma spelare och Piteå kommer loss emellan dem och kan sätta 4-2. Backlinjen gör förövrigt ett grymt arbete denna match, det är endast två situationer och kan vi minimera bort dessa så kommer motståndarna att få det svårt att göra mål på oss. De sista 20 min gör vi ytterligare 4 mål (som vi sa i paus). 5-2 kommer efter att Tilda N lägger en fin passning mellan Pieås backar och Felicia J snappar upp den och avslutar klockrent i mål. 6-2 gör Cornelia W direkt på hörna från Nathalie P. 7-2 blir det genom ett snyggt vidarespel från Lina S till Felicia J och Tilda N får sätta den i nätmaskorna. Tilda N avslutar också matchen med att sätta 8-2 efter egen press och en riktigt grym fint innan avslut.

Nästa match är borta mot Gammelstad den 16 maj.

18`1-1 Cornelia Wiklund - Ass. Emilia Henriksson
202-1 Cornelia Wiklund - Ass. Nathalie Pohjola
243-1 My Grahn
354-1 Moa Öhman

735-2 Felicia Johansson - Ass. Tilda Nordqvist
786-2 Cornelia Wiklund - Ass. Nathalie Pohjola
867-2 Tilda Nordqvist - Ass. Felicia Johansson
888-2 Tilda Nordqvist