Klockren seger mot BAIK

Felicia bidrog med ett mål och en ass.

Bortamatch mot Bergnäset i ett väder som man önskat kunde ha varit lite bättre.

 

Kan inte annat säga än att, som vi ägde denna match. Vi bjuder på ett suveränt klapp-klapp spel genom hela matchen, tappar vi boll jobbar vi stenhårt i vår återerövring och ger motståndarna ingen tid alls. Vi agerar med tålamod och rullar boll genom och inom hela laget, helt enkelt...NI gjorde ett toppenjobb på planen idag tjejer!!

 

Vi tar ganska snabbt ledningen där Lina kommer in i banan och Cornelia lägger ett instickspass som Lina fångar upp och avslutet sitter klockrent och vi har 0-1 matchminut 17. I matchminut 37 utökar vi ledningen på ett likvärdigt sätt där Westman levererar boll till Felicia J som kommer i en perfekt löpning och bryter in framför motståndaren och kan kyligt peta in den på sidan om målvakten till ledning med 0-2. I den 44:e minuten avancerar Cornelia in från sin vänsterkant till ett centralt läge och avlossar skott som är otagbart för målvakten, perfekt!! Vi går till pausvila med 0-3.

 

Det är inte så mycket att peta på i halvtid men visst måste vi ändå inflika att det vi saknar är skott centralt annars är det bara att fortsätta köra på i samma anda.

 

Bergnäset kroknar mycket och orkar inte stå upp mot den intensitet vi bjuder på. Vi utökar vår ledning till 0-4 återigen via ett instickspass från Felicia J till en löpande Lina som kommer mellan backlinjen och sätter skottet stolpe in. Bergnäset hade ett avslut utanför mål innan vi åker på ett riktigt skitmål bakåt. Vi ställer offside klockrent och båda spelarna från Bergnäset står offside. Vad linjedomaren såg eller inte såg här ställde vi oss frågande till och en sak är säker -Matilda var definitivt inte nöjd med sin räddningsprocent.

 

Utöver målen som görs skapar vi ett flertal lägen så visst hade siffrorna kunnat vara högre men det viktiga är att vi vågar ta avslut och inte alltid heller i helt bekväma lägen. I denna ålder ska inte allt vara perfekt utan viktigt är att försöka bredda sin repertoar för att som spelare bli mer svårläst för de motståndare man möter. Ytterligare positivt är att vi innan match just efterlyser löpningar från ytter forwards från sin position in i banan efter backlinjen så att vi kan leverera boll till löpande spelare och idag gör vi 3 av 4 mål just med dessa löpningar och genom instickspass, super bra!

 

Roligt att se Johanna A och Emilia H på banan igen efter skada.

 

17 - Mål: Lina S - Ass: Cornelia W

37 - Mål: Felicia J - Ass: Tilda W

44 - Mål: Cornelia

69 - Mål: Lina S - Felicia J