Viktig seger i Härnösand

Fernanda gjorde båda målen.

BIK från Härnösand slås för sin överlevnad i Div 1 och det fick Assi Dam känna på i första halvlek då hemmalaget skapade fyra fria lägen att ta ledningen men stolpe och målvakten Christina Dineson höll tätt och 0-0 i halvtid får Assi vara nöjda med. Andra halvlek så steppade Assi upp och släppte inte till något bakåt och började skapa chanser vilket till slut ledde både till 1-0 via Fernanda da Silva på frispark från 20 m och sedan 2-0 på straff genom samma tjej sedan Emilia blivit fälld i straffområdet. Tre poäng som aldrig var hotade i andra halvlek.

Tränare Fredrik Söderholm i bussen efter matchen:

En riktigt svag första halvlek där vi inte alls spelar bra försvarsspel och får press på BIK och inte tag på bollen. Svårspelat men vi kan mycket bättre.  Vi släpper till alldeles för mycket chanser för BIK som gör en jättebra första halvlek och spelar mer desperat än oss. Andra halvlek mycket bättre på alla fötter och fokus låg på att förbättra försvarspelet över hela banan och det gjorde tjejerna bra. Riktigt nöjd med andra även om vi skapade mindre chanser än vanligt i spelet. Skönt med två fasta situationer som avgör idag.

Låter som du var irriterad efter första halvlek?

Nja, tjejerna vet vad dom kan och jobbar vi inte tillsammans så blir det svårt mot vilket lag som helst i denna serie. Vi var tydliga med varnadra om vad som gällde i andra halvlek och tjejerna visade bra moral att vända på spelet till vår fördel och vi vann rättvist även om jag tycker BIK skulle ledat efter första men Christina jobbade bra idag.

Svåra förhållanden med regn och blött naturgräs, påverkade det?

Ska inte göra det men det var svårt att få till passningsspelet men det är inget vi ska skylla på

Fernandas frispark var en delikatess?

Riktigt fin och enorm känsla i den foten från 20 meter via kryssribban och in mål.. Faktum är att jag har fått stå i mur när Fernanda tränat dessa efter träningarna så det var kul att se hennes glädje efter målet.

Övriga spelare du vill lyfta fram idag?

Christina fick visa idag att hon är en bra målvakt efter matcher med lite att göra. Kul!                          Frida Björck höll ihop det bra i backlinjen framför allt i andra halvlek. En ledare på planen. Emilia och Lina gör det bra idag och jobbar hårt hela matchen och visar vad Assi står för.

Nu är det tre matcher kvar och ni leder med åtta poäng, hur tänker du nu?

Haha jag vet vad du vill att jag ska säga men det är bara fokus på matchen mot Mariehem på lördag som ska kretsa i våra huvuden. Spelar vi som idag blir det tufft vi ska upp ett par snäpp. Fokus på det vi kan påverka och se till att träna bra i veckan.

Grattis till en tre poängare till och hälsa tjejerna stort grattis!