Tre av fyra på plats igen!

Erin, Indira och Christina

Nu är tre av våra utländska spelare p plats igen och kramkalasen har avlöst varandra under veckan. Indira Ilic, Christina Dineson och Erin Craig har anslutit till laget och gjort sina första träningar under veckan som gått. Fernanda da Silva ansluter till laget nästa vecka.

Indira Ilic om att vara tillbaka i Assi igen:

Fantastiskt kul att vara tillbaka och jag har tränat hårt hemma i Serbien för att vara i bra form nu när jag är tillbaka. Det var så kul att träffa alla igen och få träna med laget så här tidigt på säsongen, det är jag tacksam för.

Hur tycker du att laget känns?

Alla tjejer har gått framåt sedan oktober och är väl förberedda fysiskt och det märks i spelet att vi kommit upp en nivå. Dom nya tjejerna i laget och ledare verkar riktigt bra och trevliga.

Hur tror du det blir att spela Elitettan 2017?

26 tuffa matcher mot bra motstånd men vi vet vad vi kan prestera och jag vet att Fredrik och tränarna har en plan för hur vi ska spela och leva Elitettan med Assi.

Tränare Fredrik Söderholm om att ha dessa tre på plats:

Superbra att dessa är på plats och på måndag ansluter Fernanda da Silva från Brasilien och då är vi kompletta.

Hur tycker du tjejerna som kommit ser ut?

Tjejerna är tillsagda att ta det lugnt tills jetlaggen är borta men jag vet att dessa tjejer och Fernanda har jobbat betydligt hårdare i sina hemländer med sin egen träning.  Det lilla tjejerna visat under veckan i Stureplan är precis det vi förväntat oss och ser bra ut.

Hur kommer ni att matcha in dom i träning och spel?

Dom ska först få bort resorna ur benen och huvud och acklimatisera sig med gruppen vilket inte verkar vara något problem. Sedan så har vi match på söndag den 26/2 mot RoPS i Kemi och då kommer dom att få lite speltid om dom är friska och krya.

Vad tillför dessa utlänningar till Assi 2017?

Instinkten att tävla finns i dessa tjejer och har under många år smittat av sig i Assi och detta är en av orsakerna varför vi lyckades i höstas med att gå upp. Sedan så är det så att våra utländska spelare också lär sig mycket av övriga i laget kring den kultur som vi har i Sverige med ledarskap, hårt jobb för varandra, samanhållningens betydelse för att kunna vinna matcher och om föreningen samt  personerna runt laget och dess  betydelse. Det är en ära för oss ledare att få leda hela lagets och dessa tjejers utveckling på och utanför plan. En rolig utmaning.

 

 

Har ni genomgångarna på svenska eller engelska inför träningar och matcher?

Haha det är på engelska och en del skratt har det blivit men jag tycker det går bra och tjejerna frågar om dom inte förstår och då får vi förtydliga våra ”uttal” så dom förstår avslutar Fredrik

//Assi webben