Emelie går och Erin kommer.

Erin Craig kommer och ersätter Emelie Helmvall. Mer text nedan.

Emelie Helmvall har fått ett erbjudande från ett lag i den högsta ligan i Norge som hon inte kan tacka nej till och hon kommer utav det skälet att lämna Assi IF inför höstsäsongen 2019.

 

Emelie Helmvalls egna ord:

Jag har trivts väldigt bra i klubben Assi IF både på och utanför planen vilket har gjort att jag utvecklats som spelare men också som person. Jag är stolt över att ha varit en del av Assi IF och den resa vi gjort tillsammans de senaste åren. För mig har det varit de bästa åren i min fotbollskarriär. Jag är tacksam för att vi tillsammans har kunnat lösa detta så att jag nu ska få chansen att spela i en högre division och ta mig an nya utmaningar. Jag vill tacka klubben, laget och alla supportrar som stöttat oss, det är på grund av Er jag kan se tillbaka på min tid i Assi IF med glädje.

Assi IF säger:

Emelie Helmvall har utvecklats enormt sen hon kom till oss för 4 år sedan och tillhör de absolut bästa spelarna vi har. När hon nu får chansen att gå till en ”högsta liga” så skall inte vi sätta oss emot detta, utan bara glädjas med henne. Vi tappar en spelare som alltid ger 100 % på både träningar och matcher och som dessutom betyder mycket i den grupp vi har. Vi tackar Emelie för tiden hos oss och önskar henne lycka till.

I och med att Emilie Helmvall lämnar oss för att spela i ”Toppserien” i Norge så har klubben fått agera snabbt för att fylla tomrummet efter Emilie.

 

Det står nu klart att vi får tillbaka en spelare som vi känner väl och dessutom en spelartyp vi saknat i årets trupp.

 

Erin Craig återvänder till klubben och kommer att ansluta till laget i början av augusti månad.

 

Sportchefen Marcus Roininen

 

Vi är oerhört glada över att Erin Craig ansluter till vår trupp. Erins energi kommer att smitta utav sig till det övriga laget och dessutom vet vi att Erin kommer att göra det svårare för våra motståndare att försvara sig och detta kan ge öppningar för våra övriga spelare. Dessutom så brukar Erin veta var målet finns och hon har under de 

tidigare åren gjort mycket mål från sin topposition. Då Erin känner till hur vi spelar innebär detta att hon direkt kan ansluta och bidra till lagets prestationer.

 

Vi i klubben hälsar Erin Välkommen till laget – Du behövs!