Final Stora COOP Norrbotten CUP

Fredriks tankar inför finalen mot Piteå.

Coop Norrbotten Cupfinal mot Piteå IF DFF

På onsdag den 2 augusti kommer Piteå på besök på BillerudKorsnäs Arena för final i Coop Cup. Ett Piteå som är rankat bland dom fyrtio (40 ) bästa lagen i Europa och ligger femma (5) i Damallsvenska. Vi hoppas att ni som publik förstår att motsvarigheten på herrsidan skulle vara som att Liverpool, Inter eller Ajax (FIFA Ranking 2016) skulle komma på besök.  Vi vill därför att du/ni tar tillfället att kommer och tittar när våra Assi tjejer mäter krafterna mot ett stjärnspäckat Piteå.

Tränare Fredrik Söderholm inför uppgiften.

Ska bli riktigt kul att komma igång med match igen efter att tjejerna haft trettondagar ”ledigt” innehållande egen träning. Att få möta Piteå för oss är mycket värt inför seriestarten den 12 augusti mot Sundsvall.

Vad betyder denna Cup final (DM)?

För oss är det en tävlingsmatch som betyder mycket mer jämfört med en träningsmatch och det är skillnaden inför matchen. Vi vill vinna som vanligt och ska försöka störa Piteå som säkert vill detsamma….

Hur kommer ni matcha laget?

Vi kommer matcha fler spelare än en vanlig match men samtidigt vill vi hitta linjer i vårat spel så det är en avvägning för oss ledare.

Vad är Piteås styrkor och vad ska publiken titta på?

Haha, jag hoppas publiken får titta på oss i Assi.                                                                                                                                  Piteås styrka ligger i deras sätt att spela och uppträda på plan och vara konsekventa i deras spelidé tycker jag. Mycket inspel och inlägg och fart i spelet samt otroligt faliga på fasta situationer. Spelare som jag tycker man kan titta extra på är Faith Ikidi mittback som är en världsspelare från Nigeria, June Pedersen med sin vänsterfot. Sedan hoppas vi dom svenska landslagstjejerna Josefin Johansson och Hilda Carlén får visa upp sig inför publiken.

Och vad ska vi förvänta oss av Assi?

Vi ska försöka stå upp i närkampsspelet och spela vårat spel och gnugga på våra detaljer i spelet som vi vill förbättra. Försöka behålla bollen mer inom laget samt att inte tappa boll i känsliga lägen och åka på kontringar. Vi ska göra vad vi kan för att vinna matchen och spela offensivt.

Tack Fredrik och lycka till inför onsdagens match

Tack själv!

Vi ifrån Assi IF vill uppmana alla norrbottningar att ta er till BillerudKornäs Arena och se en toppmatch mellan dessa två lag. Har ni inte den möjligheten så kommer matchen att sändas live och håll utkik på respektive lags hemsida så får ni mer info.

Varmt välkomna!